Dnes si pre vás Gastro Chef Daniel pripravil ďalší recept plný zeleniny, zdravých tukov a korenín.
Na prípravu receptu pre 4 osoby budeme potrebovať:
- 60 g pesta zo sušených paradajok
- 300 g baklažánu
- 200 g čerstvej červenej papriky
- 200 g paradajok
- 20 g bazalky
- 200 g cukety (zelenej alebo žltej)
- 1 polievková lyžica soli (ideálne morskej alebo himalájskej soli)
- 1 čajová lyžica mletého čierneho korenia
- 100 g masla
- 30 g olivového oleja extra panenského
- 250 ml sójového mlieka
- 4 vajcia
- 120 g strúhaného parmezánu
- 1 strúčik cesnaku
- 200 ml paradajkového džúsu
Postup prípravy
- Zeleninku premyjeme, narežeme na tenké plátky ako carpaccio a naukladáme do maslom alebo olejom vymasteného pekáča.
- Následne postup opakujeme a zeleninu (baklažán, cuketu, paradajky a papriku) prekladáme 4-krát, pokým nám nevznikne vysoký páj.
- Páj zalejeme zálievkou spojenou vajíčkami, nasekanou bazalkou, sójovým mliekom, rozdrveným cesnakom, parmezánom, soľou a peprom.
- Pečieme pri teplote 200°C zhruba 45 minút.
- Pred koncom ešte posypeme parmezánom a dopečieme ďalších 10 minút.
- Necháme vychladnúť a servírujeme s pestom zo sušených paradajok a zálievkou z teplého paradajkového džúsu.
- Dobrú chuť! ;)
Zaujať by vás mohol aj ďalší Danielov článok: Pripravte si domáce pesto a nakopnite svoje zdravie!
Kto je Daniel Hamrák?
Daniel Hamrák pôsobil prevažne vo Veľkej Británii, kde sa vďaka talentu a tvrdej práci vypracoval až na šéfkuchára v Mitchells & Butlers. O Danielových kvalitách jasne vypovedá fakt, že hosťoval na Normanských ostrovoch, kde varil pre samotného princa Charlesa, ktorému uvaril typickú britskú pochúťku, zvanú sunday roast!
Na Cypre napríklad pracoval v typickej gréckej reštaurácii, kde nabral cenné skúsenosti v rámci práce s rybami a čerstvými bylinkami. Medzi hostí zariadenia patril okrem iných aj vtedajší cyperský premiér alebo spisovateľ Jeremy Clarkson.
Momentálne varí v Sliezskom dome, najvyššie položenom horskom hoteli na Slovensku a značnú časť svojho voľného času venuje študentom a učiteľom na hotelových školách ako lektor. Pre kulinárskych nadšencov navyše pripravuje úplne nový projekt školy varenia.
Majte sa krásne a nezabúdajte, že zdravie začína a končí vo vašej kuchyni.