10 účinných tipov pre každodennú detoxikáciu

Aj vy sa každé ráno zobúdzate plní vitality a energie, s pocitom pohody pred začínajúcim dňom?

Že nie? Potom vedzte, že vaše telo ovládajú toxíny. Bez účinnej pomoci tieto látky nevieme ani spracovať, ani z organizmu vyplaviť.

Toxíny sú už snáď všade, kam sa len pozrieme. Ich zdrojom je strava, ktorú prijímame, voda, ktorú pijeme, vzduch, ktorý dýchame, či lieky, ktoré čoraz častejšie užívame.

Časy, kedy dokonale postačovala jarná očista sú už nenávratne preč. Tak ako si dennodenne zaťažujeme telo chémiou a iným toxickým bordelom, tak si doba vyžaduje aj každodennú detoxikáciu.

Zoznam 10-tich jednoduchých, no účinných tipov pre každodennú detoxikáciu:

1. Začnite deň s pohárom vlažnej až teplej citrónovej vody. Pomôže vám prepláchnuť trávenie, rozprúdiť krv a naštartovať vylučovací systém.

2. Pite denne čerstvo pripravenú zeleninovú šťavu. Fantázií sa medze nekladú. No nezabudnite na sezónnosť a kvalitu zeleniny.

3. Vyraďte zo svojej stravy nezdravé toxické oleje. A tie nahraďte zdravými olejmi, akými sú napr. extra panenský olivový olej, kokosový, tekvicový, či konopný olej. Napríklad taký konopný olej je vynikajúcim zdrojom omega-3, -6 a -9.

4. Pite zelený čaj a bylinkové čaje, akými sú čaje zo žihľavy, púpavy, či z koreňa lopúcha. Tieto čaje pomôžu vášmu telu zbaviť sa toxínov.

5. Jedzte viac surového ovocia, zeleniny a bylín. Ovocie, zelenina a bylinky obsahujú enzýmy, ktoré podporujú trávenie a zlepšujú vstrebávanie živín.

6. Minimalizujte alebo úplne eliminujte príjem bieleho cukru. Ak si svoje zdravie ceníte nadovšetko, tak aspoň minimalizujte príjem tohto bieleho svinstva. Biely cukor extrémne prekysľuje a je priam lahôdkou pre kvasinky. Omnoho menej škodlivou alternatívou je hnedý trstinový cukor. No ak to so svojim zdravím myslíte skutočne vážne, uprednostnite radšej zdravý javorový sirup, stéviu alebo med.

7. Minimalizujte alebo úplne eliminujte taktiež bielu múku a biele pečivo. Biela múka vzniká mletím brúseného zrna, zbaveného klíčkov a obalových častí, ktoré obsahujú najviac živín a mastných kyselín. A preto biela múka neobsahuje prakticky žiadne biologicky hodnotné živiny.

No namiesto toho preťažuje tráviaci systém, prekysľuje, komplikuje vyprázdňovanie a môže viesť k poruchám trávenia.

No prečo je celozrnná múka omnoho drahšia ako škodlivá biela?! Veď obal (slupku) a klíčky je predsa potrebné odstrániť. A tento ,,odpadˮ sa následne využíva na kŕmenie dobytka. Choré!

Vhodné alternatívy: rôzne druhy celozrnnej múky, akými sú pšeničná, ražná, pohánková, či špaldová.

8. Nezabúdajte na probiotickú kultúru. Čisté a správne fungujúce hrubé črevo je základom zdravého života a silného imunitného systému. Na jeho správnu činnosť je okrem vlákniny nevyhnutná aj správna črevná mikroflóra. No a na jej nastolenie sú zase nevyhnutné dobré zdraviu prospešné baktérie.

Či už vo forme jedla: biely jogurt, kefír, acidofilné mlieko alebo vo forme kvalitných výživových doplnkov. 

9. Užívajte Mladý jačmeň.  Ktorého obľuba neustále narastá. Niet sa však ani čomu čudovať. Je priam enzymatickou bombou. Čistí, vyživuje a obsahuje množstvo živín, akými sú vitamíny, minerály, aminokyseliny, chlorofyl, či stopové prvky.

10. Dýchajte zhlboka, športujte, smejte sa, buďte šťastní a odstráňte negatívnych ľudí zo svojho života! Máte ho len jeden.

A na záver, pamätajte, že našimi nepriateľmi nie sú roky, ale jedovaté látky, ktoré dennodenne privádzame do nášho tela. Tie sú hlavnou príčinou hrozných škôd na našom zdraví a živote.

Majte sa krásne, lajkujte, zdieľajte, komentujte a šírte posolstvo do sveta. ;-)

Obohatiť by vás mohol aj článok: Prečistite sa od toxínov v priebehu 3 týždňov. Budete potrebovať len 2 veci!

Napíšte svoj komentár
Vyhľadávanie
Verejná anketa

Nádorové tkanivo je vždy kyslejšie než ostatné tkanivo. Je to:

Posledné Články