Chutná baklažánová nátierka vhodná aj pre vegánov

Zamysleli ste sa už niekedy nad zmyslom kupovania nekvalitných nátierok?

Ja áno a zmysel v ich nakupovaní nevidím.

Rozhodne by som nerád všetky nátierky hádzal do jedného vreca, avšak dovolím si tvrdiť, že ani tá najpoctivejšia nátierka zo supermarketu sa kvalitatívne ani len nepribližuje tej, ktorú vám dnes predstaví Daniel Hamrák.

Tak rýchlo do záhradky, na trh alebo do supermarketu s nákupným zoznamom v ruke.

Nákupný zoznam

  1. 1 baklažán
  2. 1 strúčik cesnaku
  3. ½ čerstvej chilli papričky
  4. 50 g petržlenovej vňate
  5. 60 ml extra panenského olivového oleja
  6. ½ citróna
  7. ½ čajovej lyžice mletej papriky

 

Baklažán, petržlenová vňať, chilli, citrón

Postup prípravy

1. Umytý baklažán jemne ponarezujeme a dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 200°C po dobu asi 35 minút, pokiaľ nebude pripečený. Následne baklažám necháme vychladnúť.

2. Strúčik cesnaku, chilli papričku a petržlenovú vňať zalejeme olivovým olejom a rozmixujeme v mixéri.

3. Pridáme šťavu z citróna, osolíme a okoreníme čiernym korením.

4. Vnútro baklažána vydlabeme za pomoci lyžice a spojíme s pripravenou zmesou z mixéra.

5. Nakoniec dáme vychladiť a dozdobíme červenou mletou paprikou a olivovým olejom.

Baklažánová nátierka a chlieb

Súhlasíte s nami, že nie je nátierka ako nátierka?

Zaujať by vás mohli aj ďalšie recepty od Daniela:

Kto je Daniel Hamrák?

daniel-hamrak-FBDaniel Hamrák pôsobil prevažne vo Veľkej Británii, kde sa vďaka talentu a tvrdej práci vypracoval až na šéfkuchára v Mitchells & Butlers. O Danielových kvalitách jasne vypovedá fakt, že hosťoval na Normanských ostrovoch, kde varil pre samotného princa Charlesa, ktorému uvaril typickú britskú pochúťku, zvanú sunday roast!

Na Cypre napríklad pracoval v typickej gréckej reštaurácii, kde nabral cenné skúsenosti v rámci práce s rybami a čerstvými bylinkami. Medzi hostí zariadenia patril okrem iných aj vtedajší cyperský premiér alebo spisovateľ Jeremy Clarkson.

Momentálne varí v Sliezskom dome, najvyššie položenom horskom hoteli na Slovensku a značnú časť svojho voľného času venuje študentom a učiteľom na hotelových školách ako lektor. Pre kulinárskych nadšencov navyše pripravuje úplne nový projekt školy varenia.

Majte sa, varte zdravšie a nezabudnite, že potešiť nás vedia aj vaše zdieľania. :)

Napíšte svoj komentár
Vyhľadávanie
Verejná anketa

Nádorové tkanivo je vždy kyslejšie než ostatné tkanivo. Je to:

Posledné Články