Hylandia dockrilli - zabijak rakoviny alebo umelo vykonštruovaný blud?

Internetovým svetom sa začala šíriť správa o zázračnej bobuli Hylandia dockrilli. Je skutočne zabijakom rakoviny?

Práve tomu sa bude venovať tento dnešný článok. Ozrejmime si fakty o Hylandii, bližšie objasnime uskutočnené výskumy a vynesieme pomyselný ortieľ.

No poďme pekne poporiadku.

Čo je Hylandia dockrilli?

Hylandia dockrilli je bobuľa pochádzajúca zo stromu blushwood nachádzajúcej sa výhradne na ďalekom severe Queenslandu. U pôvodných obyvateľov bola známa už po stáročia pre jej rýchlo nastupujúce liečivé účinky.

 

Hylandia, látka EBC-46 a 8-ročná štúdia liečby nádorov

Dnes však vedci pri svojich výskumoch siahajú už po konkrétnej extrahovanej látke z bobúľ Hylandie. Ide o tzv. látku s pomenovaním EBC-46, ktorú podrobili až doteraz (do roku 2014) testovaniu na 300 zvieratách, vrátane mačiek, psov, koní a tasmánskych diablov, ktorí boli postihnutí rôznymi druhmi povrchových nádorov.

Tím austrálskych výskumníkov vedený Glen Boylovou z QIMR Berghofer Medical Research Institute v Brisbane (Queensland), dokončil štúdiu trvajúcu 8 rokov, aby zistil, že látka nachádzajúca sa v bobuli hylandie EBC-46 môže eliminovať nádory v oblasti krku a hlavy a melanómy na koži.

Vysoká účinnosť a super-rýchly nástup účinkov EBC-46

Podľa Jessici van Vonderen (na ABC News), v 75 percentách prípadov nádor zmizol a doteraz sa nevrátil.

V Hylandii je látka EBC-46, ktorá podľa jej slov pracuje v 3 smeroch:

  1. zabíja nádorové bunky priamo,
  2. preruší dodávku krvi
  3. a taktiež aktivuje telu vlastný imunitný systém, aby upratal neporiadok, ktorý v bunke ostal.

Jedným z veľkých výhod tejto novo objavenej liečivej látky (tzv. EBC-46) je, že podľa doterajších zistení nemá žiadne vedľajšie účinky, ak je použitá na liečbu rakoviny. A čo je snáď ešte lepšie, je super-rýchla pri dosahovaní výsledkov.

Podľa ABC news, akonáhle bola látka priamo vstreknutá do miesta nádoru účinky nastúpili v priebehu 5 minút a celé nádory zmizli len za 15 dní. Jednoducho odpadli z kože. Porovnajte to so súčasnými liekmi na trhu, pri ktorých trvá liečba nádorov zvyčajne min. niekoľko týždňov, a ktorých výsledky sú často veľmi otázne.

Záverečný ortieľ:

1. Bezpečnosť užívania Hylandie

Minulosť a súčasné zistenia potvrdzujú bezpečnosť jej užívania: bobule Hylandie boli u pôvodných obyvateľoch známe pre svoje rýchlo nastupujúce liečivé účinky už po celé stáročia a podľa doterajších zistení nemá Hylandia žiadne nežiadúce vedľajšie účinky.

2. Účinnosť Hylandie pri liečbe rakoviny

Pôsobivé účinky látky EBC-46 boli testované zatiaľ len na zvieratách a to vstrekovaním látky priamo do nádoru a aj to "len" pri povrchových typoch nádorov. Doposiaľ neexistuje žiaden záznam o účinnosti Hylandie voči rakovine, ktorá sa rozširuje. Testovanie na ľuďoch už však bolo odobrené a situáciu budeme pozorne sledovať.

3. Kameň úrazu

Kameňom úrazu je problematické extrahovanie látky EBC-46 a jej obmedzené množstvo vzhľadom na výskyt Hylandie na len pomerne malom území, čo má za následok jej vyššiu cenu.

Na Slovensku je Hylandia k dispozícií v tabletovej podobe vo forme extraktu EBC-46.

Hovorí sa, že neexistuje choroba, na ktorú by nemala príroda účinnú protizbraň. Nezostáva nám preto nič iné, len znovuobjavovať liečivú silu prírody.

Majte sa krásne, s dávkou kritického myslenia dôverujte prírode a šírte poznanie do sveta. ;)

Zdroje:

One thought on “Hylandia dockrilli - zabijak rakoviny alebo umelo vykonštruovaný blud?”

Napíšte svoj komentár
Vyhľadávanie
Verejná anketa

Nádorové tkanivo je vždy kyslejšie než ostatné tkanivo. Je to:

Posledné Články