Jediný spôsob skutočného uzdravenia

Pravidelne dostávam od ľudí otázku, čo majú užívať na najrôznejšie typy zdravotných problémov.

Chcú jeden konkrétny zázračný prípravok na oslabenú imunitu, zhoršené trávenie, zvýšený cholesterol, krvný tlak, rakovinu alebo chudnutie.

No pritom si často ani len neuvedomujú, že prvotný problém nie je ani tak v tom, čo neužívajú, ale v tom, čo by užívať (fyzicky a mentálne) nemali. Inými slovami: bez toho, aby sme prestali robiť to, čo spôsobuje náš problém, nevyriešime žiaden náš problém.

1. Krok k uzdraveniu: Eliminujte príčinu ochorenia

Predstavte si človeka, ktorý nalieva do auta, preň nevhodný olej a pritom požiada odborníka o najlepšie aditívum na trhu.

Dáva vám to zmysel?

Fajčite alebo nadmerne pijete, ládujete sa sladkosťami, pečivom, priemyselne spracovanými potravinami, buchtami na pare, či namiesto vody pijete kávu a sladené nápoje, myslite negatívne a žijete v strese?

Všetky choroby (okrem dedičných) sú "len" dôsledkami - logickým a nevyhnutným vyústením našich činov. Počuli ste, aby sa niekto na ulici nakazil nadváhou, srdcovo-cievnymi ochoreniami alebo rakovinou?

Choroby sú dôsledkom toho, čo sme vložili do svojich úst a hlavy. Je to aj negativita, ktorá nám berie energiu a ktorá nás zabíja. A najprv potrebujeme práve prestať robiť tieto sebadeštrukčné činy. A prevziať zodpovednosť za svoj život a zdravotný stav.

Prečistite svoj život. Od toxických látok, ktoré naše orgány neustále preťažujú. Od negatívnych ľudí, ktorí náš život neobohacujú, ale nám energiu vycuciavajú. Od televíznych novín, ktoré nám nijak nepomáhajú, ale naše životy svojou negativitou, naopak, ničia.

2. Krok k uzdraveniu: Obklopte sa kvalitnými živinami

Pite čistú vodu. Nechutí vám? Pite citrónovú vodu, bylinkové a zelené čaje alebo si pripravte nejaký zdravý osviežujúci nápoj. Ja si pripravujem napr. 3-kombináciu: limetky, kokosového cukru a korenia kardamón. Nabíja ma energiou a zlepšuje moje trávenie.

Nakupujete nevhodné potraviny? Zmeňte to. Zdravší život začína nákupom a končí v kuchyni. Varíte nezdravo? Začnite variť zdravšie. Zakomponujte do svojej stravy zeleninu, bylinky, zdravé oleje a koreniny. Pripravte si domáce bylinkové pesto. Urobte si chutný šalát. Vytiahnite mixér a použite ho aj na niečo iné ako na prípravu bábovky a spravte si smoothie.

Raz som niekde čítal, že neexistuje choroba, na ktorú by neexistovala bylinka. Choďte na lúku a natrhajte si ich. Čo vám v tom bráni? Občas k objednávkam (koľko nám nadzásoby dovolia) posielame ako darček bylinky, ktoré sme si počas leta nazbierali a nasušili. A nájdu sa aj ľudia z Oravy alebo Gemera, ktorí sú šokovaní, že také niečo vôbec rastie.

Chcete urobiť pre svoje zdravie ešte viac? Obklopte sa pestrecom mariánskym, ľanovými semienkami a kurkumou. Užívajte rybí olej, chia, či kokosový, rakytníkový alebo konopný olej. V zime si doplňte vitamín D. Trpíte na nedostatok, v strave sa čoraz menej vyskytujúceho horčíka alebo zinku? Existujú doplnky výživy. Kúpte si filter na vodu. Hýbte sa. Zhĺboka dýchajte. Atď. Atď. Atď.

Práve som si zadal do google slovné spojenie "ako žiť zdravo" a google mi za 0,32 sekundy vyhodil 112 000 výsledkov vyhľadávania. Nemáme problém nedostatku informácií. Máme problém nedostatku sebadisciplíny a preinformovanosti.

Návrat k našej prirodzenosti

Jediná osoba, ktorá vás môže vyliečiť, ste vy sami. Len a len vy sami. Neexistuje žiaden lekár, ani žiaden super zázračný prípravok. Vaše telo vie, čo má robiť. Len mu dajte to, čo potrebuje.

Najprv prestaňte robiť veci, ktoré spôsobujú problém. Každá myšlienka, emócia a jedlo, ktoré ste skonzumovali, či nápoje, ktoré ste vypili. To všetko spôsobilo, že vyzeráte a cítite sa tak, ako sa cítite. A jedinou osobou, ktorá to môže zmeniť ste VY. Nikto iný nie je zodpovedný za vaše zdravie. Nikto iný nevie riadiť stav vašej mysle, tela a duše.

Je to pritom tak jednoduché a komplikované zároveň. Žime spôsobom, k akému nás predurčila príroda. Snažme sa o to každý deň.

Majte sa krásne a šírte poznanie do sveta. Vaše postrehy a zdieľania sú pre mňa tou najväčšou odmenou. ;)

Napíšte svoj komentár
Vyhľadávanie
Verejná anketa

Nádorové tkanivo je vždy kyslejšie než ostatné tkanivo. Je to:

Posledné Články