V košíku nie sú žiadne položky.
Tento článok bol publikovaný 02/10/2016
.Zakončite grilovaciu sezónu vo veľkom štýle.
A nechajte sa inšpirovať dnešným receptom Gastro Chefa Daniela, ktorý skombinoval kuracie stehná s bryndzou, cviklou a ovčím syrom v gastronomický zážitok, po konzumácií ktorého nebudete mať výčitky.
1. Cviklu zabalíme do alobalu s korením a dáme piecť na 200°C na dobru zhruba 45 minút
2. Po vychladnutí očistíme, nakrájame na kocky, pokvapkáme limetkou a dochutíme korením.
3. Vykostené kuracie stehná naplníme bryndzou, koriandrom a soľou a jemne zrolujeme pomocou potravinárskej fólie a necháme povariť vo vriacej vode zhruba 15 minút.
4. Po vybratí z vody necháme stehná zhruba 20 minút vychladnúť, vyberieme z fólie a prípadne dosolíme. Nakoniec ich dogrilujeme pomaly z každej strany (zhruba 10 minút), pričom pomôcť si môžeme aj bylinkovým maslom.
5. Umytý baklažán jemne ponarezujeme a dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 200°C po dobu asi 35 minút, pokiaľ nebude pripečený. Následne baklažám necháme vychladnúť.
6. Na šalát si uvaríme v osolenej vode do mäkka pohánku a šošovicu, scedíme, vysušíme a zmiešame spolu s nasekaným čerstvým koriandrom, nasekanou čili, ovčím syrom (na kocky) a cviklou (na kocky). Nakoniec dochutíme limetkovou šťavou a korením.
7. Dobrú chuť! ;)
Daniel Hamrák pôsobil prevažne vo Veľkej Británii, kde sa vďaka talentu a tvrdej práci vypracoval až na šéfkuchára v Mitchells & Butlers. O Danielových kvalitách jasne vypovedá fakt, že hosťoval na Normanských ostrovoch, kde varil pre samotného princa Charlesa, ktorému uvaril typickú britskú pochúťku, zvanú sunday roast!
Na Cypre napríklad pracoval v typickej gréckej reštaurácii, kde nabral cenné skúsenosti v rámci práce s rybami a čerstvými bylinkami. Medzi hostí zariadenia patril okrem iných aj vtedajší cyperský premiér alebo spisovateľ Jeremy Clarkson.
Momentálne varí v Sliezskom dome, najvyššie položenom horskom hoteli na Slovensku a značnú časť svojho voľného času venuje študentom a učiteľom na hotelových školách ako lektor. Pre kulinárskych nadšencov navyše pripravuje úplne nový projekt školy varenia.
Majte sa krásne a nezabúdajte, že zdravie začína a končí vo vašej kuchyni.
Trápi vás časté pálenie záhy a neviete, čo naozaj pomáha a čoho by ste sa mali naopak vyvarovať, aby ste predišli tomuto, ale aj iným nepríjemným príznakom refluxu?
NK bunky by sme mohli označiť za jednotku rýchleho nasadenia medzi imunitnými bunkami, ktoré sú prvé v bojovej línii proti patogénom, vírusom a rakovinotvorným bunkám.
Čítať ďalejOčista organizmu práve v jarnom období má svoje špecifické dôvody a výhody, ktoré súvisia s prirodzenými cyklami prírody a ľudského tela.
Existuje mnoho výskumov o vplyve omega-3 na srdcovo-cievny systém, no veda zdokladovala aj ďalšie významné účinky omega-3, ktoré si stručne a jednoducho rozoberieme v dnešnom článku.
Čítať ďalej