Kuracia rolka plnená bryndzou na pohánkovo-šošovicovom šaláte

Zakončite grilovaciu sezónu vo veľkom štýle.

A nechajte sa inšpirovať dnešným receptom Gastro Chefa Daniela, ktorý skombinoval kuracie stehná s bryndzou, cviklou a ovčím syrom v gastronomický zážitok, po konzumácií ktorého nebudete mať výčitky.

 

Kuracia rolka plnená bryndzou na pohankovo-šošovicovom šaláte s chili, koriandrom a pečenou cviklou s ovčím syrom

Nákupný zoznam

  1. 1800 g kuracich stehien
  2. 600 g pohánky
  3. 400 g šošovice
  4. 500 g paradajok
  5. 10 g čili
  6. 100 g bylinky koriander
  7. 25 g soli (ideálne morskej alebo himalájskej)
  8. 1 limetka
  9. 10 g čierneho korenia
  10. 120 ml olivového oleja extra panenského
  11. 400 g bryndze
  12. 800 g cvikly
  13. 450 g syru feta

Postup prípravy

1. Cviklu zabalíme do alobalu s korením a dáme piecť na 200°C na dobru zhruba 45 minút

2. Po vychladnutí očistíme, nakrájame na kocky, pokvapkáme limetkou a dochutíme korením.

3. Vykostené kuracie stehná naplníme bryndzou, koriandrom a soľou a jemne zrolujeme pomocou potravinárskej fólie a necháme povariť vo vriacej vode zhruba 15 minút.

4. Po vybratí z vody necháme stehná zhruba 20 minút vychladnúť, vyberieme z fólie a prípadne dosolíme. Nakoniec ich dogrilujeme pomaly z každej strany (zhruba 10 minút), pričom pomôcť si môžeme aj bylinkovým maslom.

5. Umytý baklažán jemne ponarezujeme a dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 200°C po dobu asi 35 minút, pokiaľ nebude pripečený. Následne baklažám necháme vychladnúť.

6. Na šalát si uvaríme v osolenej vode do mäkka pohánku a šošovicu, scedíme, vysušíme a zmiešame spolu s nasekaným čerstvým koriandrom, nasekanou čili, ovčím syrom (na kocky) a cviklou (na kocky). Nakoniec dochutíme limetkovou šťavou a korením.

7. Dobrú chuť! ;)

Kto je Daniel Hamrák?

daniel-hamrak-FBDaniel Hamrák pôsobil prevažne vo Veľkej Británii, kde sa vďaka talentu a tvrdej práci vypracoval až na šéfkuchára v Mitchells & Butlers. O Danielových kvalitách jasne vypovedá fakt, že hosťoval na Normanských ostrovoch, kde varil pre samotného princa Charlesa, ktorému uvaril typickú britskú pochúťku, zvanú sunday roast!

Na Cypre napríklad pracoval v typickej gréckej reštaurácii, kde nabral cenné skúsenosti v rámci práce s rybami a čerstvými bylinkami. Medzi hostí zariadenia patril okrem iných aj vtedajší cyperský premiér alebo spisovateľ Jeremy Clarkson.

Momentálne varí v Sliezskom dome, najvyššie položenom horskom hoteli na Slovensku a značnú časť svojho voľného času venuje študentom a učiteľom na hotelových školách ako lektor. Pre kulinárskych nadšencov navyše pripravuje úplne nový projekt školy varenia.

Majte sa krásne a nezabúdajte, že zdravie začína a končí vo vašej kuchyni.

Napíšte svoj komentár
Vyhľadávanie
Verejná anketa

Čo nám najviac škodí?

Posledné Články