Serapeptáza - Prírodný superenzým na zápaly a bolesti

Serapeptáza je enzým produkovaný priateľskou baktériou z rodu Serratia, ktorá žije vo vnútornostiach Priadky morušovej.

Je prírodnou alternatívou Ibalginu a v Japonsku je dokonca registrovaná ako oficiálne liečivo arterosklerózy a ischemickej choroby srdca. Má silné protizápalové  účinky, sťahuje opuchy a jedným z jej najväčších tromfov je zmierňovanie bolesti.

V medicínskej praxi v Európe a v Ázii je so skvelými výsledkami využívaná už viac ako 25 rokov. Je nesporne darom prírody a významným medicínskym objavom 20. storočia.

Priadka morušová, jej larvy a objavenie prírodného enzýmu Serapeptáza

Priadka morušová je motýľ, ktorému vďačíme za objavenie serapeptázy. Tá bola totiž v rámci vedeckých štúdií pôvodne izolovaná z jej organizmu.

V črevnom trakte Priadky morušovej sa (rovnako ako v našom trakte) nachádzajú tzv. priateľské baktérie, ktoré sú veľmi prospešné pre fungovanie celého organizmu. A jednou takouto je aj enterobaktéria Serracia E15, ktorá je zdrojom enzýmu serapeptáza.

Priadka morušová tento enzým využíva predovšetkým v procese trávenia tvrdých listov moruše, ktorými sa živí. No záujem vedcov vzbudilo až využitie enzýmu na urýchlené rozpustenie veľmi tvrdého zámotku, v ktorom sa larva mení na dospelého jedinca.

Pre potomkov Priadky morušovej je rýchle opustenie zámotku otázkou života a smrti. A práve táto životná potreba tohto malého nenápadného hmyzu podnietila vznik tak účinného enzýmu, akým serapeptáza bezpochyby je.

Vedci zistili, že ak je serapeptáza izolovaná a upravená do podoby kapsule, má silné protizápalové účinky, ako aj bolesť tlmiace vlastnosti, ktoré sú porovnateľné s účinkami aspirínu alebo nesteroidných protizápalových liekov (NSAID), no bez nebezpečných vedľajších účinkov.

Hlavné účinky Serapeptázy

Zoznam účinkov Serapeptázy je siahodlhý, no pokúsim sa Vám hlbšie ozrejmiť aspoň tie najhlavnejšie z nich.

1. Serapeptáza pôsobí protizápalovo

Serapeptáza rozkladá neživé, odumreté časti buniek v organizme, ktoré spôsobujú zápal, čím zmierňuje chronické zápalové ochorenia i autoimunitné ochorenia. Pozitívne pôsobí na skrátenie doby hojenia poranených či zapálených tkanív (tým, že podporuje odstraňovanie toxických látok vznikajúcich v zapálenom tkanive).

Účinná je hlavne pri odstraňovaní chronických zápalov, ktoré môžu pretrvávať v tele bez nášho povšimnutia aj dlhšiu dobu, pretože o nich nemusíme vedieť.

2. Rozpúšťa krvné zrazeniny a cysty

Serapeptáza čistí krv od nadmerného množstva fibrínu, ktorý krv zahusťuje, vďaka čomu rozpúšťa krvné zrazeniny a zároveň znižuje riziko tvorby nových zrazenín (má schopnosť rozkladať odumreté tkanivá, krvné zrazeniny, cysty, ... ) Čím napomáha predchádzať cievnym príhodám, infarktom a trombotickým stavom.

3. Zabraňuje hromadeniu tekutiny v poškodených tkanivách a tvorbe opuchov

V Nemecku a iných európskych krajinách je serapeptáza bežná v liečbe opuchov, ktoré vznikajú po úraze alebo zápale. Svojou schopnosťou zriediť nahromadenú tekutinu, uľahčuje jej vylúčenie z tkaniva, čím umožňuje odtok nadbytočných tekutín v tkanivách, ktoré by mohli spôsobovať opuchy a bolesť.

U serapeptázy neboli zistené žiadne vedľajšie účinky, dokonca ani problémy s jej trávením. V Nemecku sa užíva už viac ako 25 rokov bez toho, aby bol známy jej akýkoľvek nežiadúci vedľajší účinok.

4. Serapeptáza urýchľuje hojenie rán a športových úrazov

Enzým Serapeptáza urýchľuje hojenie rán po úrazoch a operáciách, odstraňuje bolesti v mieste zápalu a prejavy zápalu. Má taktiež schopnosť tlmiť účinok látok, ktoré sú uvoľňované pri zapálených či poranených tkanivách, a ktoré vyvolávajú bolesť.

Navyše si nachádza čoraz väčšiu obľubu aj u športovcov. A niet sa čomu diviť. Štúdie a prax preukázali, že užívanie serapeptázy môže urýchliť hojenie športových úrazov a tiež pomôcť im predchádzať. Hematómy (modriny) sa po užití serapeptázy hoja rýchlejšie, opuch je menej závažný a rýchlejšie mizne.

5. Serapeptáza a problém upchatých ciev

Pred niekoľkými rokmi sa užívanie serapeptázy začalo významnejšie rozširovať v rámci krajín Európy. Zistilo sa pritom, že serapeptáza je pri chelácii tepien (odstraňovanie povlaku) účinnejšia a menej problematická než na tento lekársky úkon bežne používaná kyselina etyléndiamíntetraoctová (EDTA). Inými slovami, serapeptáza je účinný a bezpečný prostriedok, ktorý možno použiť na cheláciu (odstraňovanie povlaku z) tepien.

Jedným z priekopníkov chelácie tepien bol nemecký lekár MUDr. Hans Napier, ktorý dosiahol pozitívne výsledky pri čistení upchatých ciev, čím v podstate spochybnil nevyhnutnosť operácie srdca metódou bypass.

6. Serapeptáza a jej vplyv pri predčasnom starnutí

Niektorí lekári odporúčajú serapeptázu ako liek proti starnutiu jednoducho z toho dôvodu, že veľká časť procesu starnutia je spôsobená nahromadením poškodeného tkaniva v organizme, zápalom a zníženou schopnosťou organizmu regulovať vlastné procesy.

A zabudnúť by sme nemali ani na ďalšie účinky Serapeptázy:

  • Pomáha pri astmatických problémoch (čistí pľúca od zápalu, mucínu, mŕtveho a jazvovitého tkaniva).
  • Zrieďuje a rozpúšťa hlieny.
  • Je veľmi nápomocná pri srdcovo-cievnych ochoreniach a vysokom krvnom tlaku.
  • Využívaná je aj pri cystickej fibróze prsníkov, osteoporóze a skleróze mulitplex.
  • Uplatňuje sa ako podporný prostriedok pri liečbe cukrovky II. typu.
  • Účinkuje pri syndróme dráždivého čreva.
  • Zlepšuje liečbu antibiotikami tým, že rozkladá ochranný bakteriálny biofilm, ktorý chráni telo baktérie.
  • Má čistiaci účinok - pomáha viazať ťažké kovy.
  • Redukuje migrény a bolesti hlavy.
  • Podporuje imunitný systém.
  • Minimalizuje tvorenie jaziev.

Kvalita Serapeptázy alebo načo si dať pri jej kúpe pozor

Pri hodnotení účinnosti enzýmov je dôležitejšie merať aktivitu v IU-medzinárodných jednotách ako váhu v miligramoch. Čo sa týka konkrétneho odporúčania produktu, tak našou voľbou je serapeptáza od slovenskej firmy Nutraceutica s obsahom 120 000 SPU v 1 kapsule.

Produkt je kvôli legislatíve oficiálne určený na prípravu dermálneho roztoku, no väčšina ľudí ho využíva na vnútorné užívanie.

Majte sa krásne, využívajte silu prírody a nezabudnite, že potešiť nás vedia aj Vaše komentáre a zdieľania. :)

Zdroje:

2 komenty k “Serapeptáza - Prírodný superenzým na zápaly a bolesti”

  • Ladislav Balogh
    Ladislav Balogh 26/02/2019 at 10:40

    Tak ja uz beriem viac ako rok serrapeptazu sice 120 000 -ku ale mam velmi dobre skusenosti a Velmi mi pomohlo mam artozu kolena ale mozem Odoprucit setkym aj tym co nemaju ziadne problemi ako prevenciu.

  • Halama Jozef
    Halama Jozef 15/01/2023 at 16:50

    Zachrànila mi život v covide 19.odporúčam použivať očkovaným ľuďom proti covidu.

Napíšte svoj komentár
Vyhľadávanie
Verejná anketa

Nádorové tkanivo je vždy kyslejšie než ostatné tkanivo. Je to:

Posledné Články