Natural Pharm Graviola (Annona muricata) 100 a 200 tabliet

Napíše recenziu k tomuto produktu ako prvý


Dostupnosť: Skladom


Cena od:

Akciová cena 11,30 €

Bežná cena: 12,00 €

* Povinné pole

Cena od:

Akciová cena 11,30 €

Bežná cena: 12,00 €

Za tento produkt získate 12 vernostných bodov. 12 bodov = 0,60 €.

Graviola má svoje miesto už po tisícročia v prírodnej medicíne v oblasti Južnej Ameriky, ale i v karibskej oblasti. V ľudovom liečiteľstve našla uplatnenie pri miernení kŕčov v oblasti tráviaceho traktu, znižovaní krvného tlaku, črevných problémoch, nachladení a pri ďalších chorobách.
Najväčší rozruch však graviola spôsobila v súvislosti so svojimi (údajnými) pritirakovinovými účinkami.


Obsah balenia: 100 a 200 tabliet
Obsah účinných látok v 1 tablete: Graviola plod 350 mg (Annona Muricata) extrakt 4:1, Inulín 347 mg 
Odporúčané dávkovanie: 2 až 3 tablety denne, po dobu 40 dní. 

Detaily

Graviola

Graviola je malý, stále zelený strom dorastajúci do výšky 5-6 metrov, s veľkými lesklými a hladkými, tmavo zelenými listami. Rastie v teplejších oblastiach Strednej a Južnej Ameriky, včetne Amazónie. Graviola má svoje miesto už po tisícročia v prírodnej medicíne v oblasti Južnej Ameriky, ale i v karibskej oblasti. K liečebným účelom sa používajú takmer všetky časti stromu - kôra, listy, korene, plody i semena. V ľudovom liečiteľstve našla uplatnenie pri miernení kŕčov v oblasti tráviaceho traktu, znižovaní krvného tlaku, črevných problémoch, nachladení a ďalších chorobách. 

 

Inulín

Je fruktózový polysacharid - rozpustná vláknina rastlinného pôvodu, ktorá má prebiotické účinky. Ide o čisto prírodný uhľohydrát, ktorý sa získava extrahovaním z koreňa čakanky (Cychorium Intibus). Hoci ide o látku sacharidovej povahy, inulín telo nedokáže svojimi enzýmami rozštiepiť a vďaka tomu sa dostane až do hrubého čreva, kde plní svoju funkciu. Inulín je prebiotickej povahy, čo znamená, že je tzv. potravou, pre naše črevné baktérie, ktoré si vďaka nemu zachovávajú správnu funkciu.

 

Zloženie (1 tableta - 700 mg)

Graviola /plod/ 350 mg (Annona Muricata) extrakt 4:1, Inulín 347 mg, Stearan horečnatý

 

* Stearan horečnatý (emulgátor, protihurdkujúca látka) - bezpečná prísada, nie sú známe negatívne účinky tejto látky

 

Odporúčané dávkovanie: 2 až 3 tablety denne, po dobu 40 dní
Skladovanie: v suchu pri teplote od +5°C do +25°C. Chráňte pred mrazom a priamym slnečným žiarením. 

 

Upozornenie

Výživový doplnok je nevhodný pre deti do 12 rokov, tehotné a dojčiace ženy! Nepoužívajte ako náhradu rozmanitej stravy! Neprekračujte odporúčanú dennú dávku! Skladovať mimo dosahu detí!

 

 

Graviola a rakovina - doplnkové informácie (nevzťahujúce sa priamo na produkt)

Graviola má pred sebou zrejme veľmi zaujímavú budúcnosť. Je predmetom vážneho záujmu vedcov. Obsahuje látky označované ako annocenové acetogeniny, ktorých účinky sú predetom rady vedeckých štúdií. Vedci predpokladajú, že tieto látky môžu zohrávať dôležitú rolu pri liečbe rakoviny. Ide o to, že tieto látky majú selektívne ničiť rakovinové bunky bez toho, aby ničili tie zdravé. Pri liečbe rakoviny môže totiž nastať jav nazývaný ako viacnásobná rezistencia (multi drug resistence). Pri nej dochádza k tomu, že rakovinové bunky, ktoré odolali chemoterapii, môžu posilňovať svoju odolnosť proti liekom užívaným pri predchádzajúcej chemoterapii, ale i proti iným liečivam. Vedci to vysvetľujú tým, že tieto rezistentné bunky vytvárajú medzibunečnú pumpu, ktorou dokážu vytesňovať zo svojho vnútorného prostredia podávané liečiva. Takýchto buniek je síce malé percento, ale pokiaľ prežijú, môžu sa rozmnožiť a dochádza k metastázam.

 

Odborníci zistili, že acetogeniny likvidovali práve tieto odolné bunky. Dá sa povedať, že ich "zbavili šťavy", inými slovami zablokovali prívod energie do zlej bunky. A práve tieto bunky potrebujú veľké množstvo energie, aby mohli prevádzkovať pumpu, ktorou vypudzujú liečiva von. Presnejšie povedané ide o blokáciu enzýmu s komplikovaným názvom ubichononoxidoreduktáza NADH. Pokiaľ je vám čásť názvu ubichinon povedomá, je to tým, že ide o iný názov pre známy koenzým Q10, ktorý funguje ako zdroj energie pre bunky, bohužiaľ i pre bunky zlé. Celý proces je samozrejme trocha komplikovanejší, avšak zjednodušene to tak podľa názoru odborníkov funguje. Dôležité je, že pacient nesmie súčasne užívať prípravky s koenzýmom Q10, ktoré by dodávali energiu rakovinovým bunkám.

 

U normálnych, zdravých buniek acetogeniny nepôsobia negatívne vďaka tomu, že nepotrebujú tak veľké množstvo energie, ako tie zlé a nevzniká medzi nimi, povedané laicky, také nepriateľstvo.


Zdroj: http://www.celostnimedicina.cz/graviola.htm

Využitie

VHODNÉ PRE:Nie

Doprava a dodanie

SPÔSOB DODANIA:


1. Slovenská pošta - BALÍK NA POŠTU (Vyzdvihnutie zásielky priamo na vašej najbližšej pošte)
Cena: 2,20 €
Tovar bude na pošte nasledujúci deň od odoslania.

2. Slovenská Pošta - EXPRES KURIER (Doručenie na adresu)
Cena: 2,70 €
Tovar bude u vás nasledujúci deň od odoslania.


SPÔSOB PLATBY:


1. DOBIERKA (platba pri prevzatí zasielky)
Pri platba na dobierku je účtovaný extra poplatok: 0,80€

2. PLATBA NA ÚČET (Klasický bankový prevod do 3 pracovné dni)
Po dokončení objednávky Vám príde automatický e-mail s informáciami potrebnými na zadanie bankového prevodu.
Tovar bude vyskladnený až po pripísaní platby na náš účet.

Recenzie

Recenzujete: Natural Pharm Graviola (Annona muricata) 100 a 200 tabliet

Ako by ste ohodnotili tento produkt? *

 1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek
Kvalita
Cena

Mohlo by vás zaujímať

Ľutujeme. Výberu nezodpovedá žiadna položka.

Posledné Články

  • 7 účinkov koreňa rastliny Maca

    Maca - známa aj ako "brazílsky ženšen" je pre mnohých potravinou 21. storočia.

    Čítať ďalej

  • Serapeptáza - Prírodný superenzým na zápaly a bolesti

    Serapeptáza je enzým produkovaný priateľskou baktériou z rodu Serratia, ktorá žije vo vnútornostiach Priadky morušovej.

    Čítať ďalej

  • Zbavte sa plesni a kvasiniek s oregánovým olejom

    Máte problémy s plesňami a kvasinkami? Hľadáte prírodnú alternatívu konvenčnej liečby antibiotikami?

    Čítať ďalej

  • Vitamín D a jeho šokujúci nedostatok

    Vitamín D zohráva v ľudskom tele významnú funkciu, ktorá presahuje úlohu vitamínu.

    Vo väčšine buniek ľudského tela sa totiž nachádzajú receptory, ktoré slúžia na príjem signálu od vitamínu D. Inými slovami, vitamín D účinkuje tak trocha ako kľúč v zapaľovaní auta - auto nepôjde, pokiaľ neotočíte kľúčom a nenaštartujete motor.

    A aj preto je jeho nedostatok pre náš organizmus priam ničivý. Okrem starých známych problémov s imunitou, s depresiami, či osteoporózou, súvisí jeho nedostatočný prísun aj s výskytom mnohých závažných ochorení, akými sú rakovina, cukrovka, infarkty myokardu a iné.

    Kam nechodí slnko, tam chodí lekár.

    No poďme pekne poporiadku.

    Trocha nevyhnutnej teórie o vitamíne D

    Vitamín D patrí medzi vitamíny rozpustné v tukoch. No ako sme už spomenuli hneď v úvode, nie je len vitamínom v pravom slova zmysle. V súčasnosti sa považuje už aj za regulačný steroidný hormón.

    Vo väčšine buniek ľudského tela sa totiž nachádzajú receptory, ktoré slúžia na príjem signálu od vitamínu D. Najnovší výskum v oblasti molekulárnej biológie objavil, že ľudské telo obsahuje 30 000 génov. A vitamín D ovplyvňuje 2000 z nich.

    Najdôležitejšie formy vitamínu D sú:

    • vitamín D2 (ergokalciferol) – netvorí sa v ľudskom organizme a má rastlinný pôvod
    • vitamín D3 (cholekalciferol) – vzniká v koži účinkom UV žiarenia a jeho ďalším zdrojom sú potraviny živočíšneho pôvodu (najmä ryby, rybí olej a vajcia). Na základe laboratórnych výsledkov z krvi tvorí vitamín D3 až vyše 90% z celkového množstva vitamínu D.

    Účinky vitamínu D a jeho vplyv na zdravie

    Azda najznámejší je vplyv ˮdéčkaˮ na rednutie kostí, pretože jeho dostatočný príjem je nevyhnutný pre vstrebateľnosť a využiteľnosť vápnika a fosforu.

    Pomerne známy je už aj vplyv vitamínu D na imunitný systém a v prípade nedostatku , jeho vplyv na zvýšenú chorobnosť v zimných mesiacoch. Náš imunitný systém nemôže pracovať dostatočne pokiaľ nebude biochemicky aktivovaný vitamínom D. Preto ľudia, ktorí ochorejú, sú väčšinou tí, ktorí sú stále pod strechou, pracujú pod strechou a žijú v chronickom nedostatku vitamínu D.

    A opomenúť samozrejme nemôžeme ani jeho zásadný vplyv na psychiku, depresie a celkovú náladu.

    No to nie je ani zďaleka všetko.

    Antony Norman vo svojom článku z augusta 2008 upozorňuje nato, že vitamín D má kľúčovú úlohu pri udržaní zdravia a správneho fungovania 36 orgánov a tkanív ľudského tela, ako je napríklad kostná dreň, žalúdok, tenké aj hrubé črevo, obličky, pľúca, prostata, koža, očná sietnica, maternica.

    Vplyv vitamínu D má teda výrazný presah na celkové zdravie a psychiku človeka.

    Nedostatok vitamínu D? Veď nad našimi hlavami svieti slnko

    Keď sa povie vitamín D, tak sa väčšine z nás vybaví slnko, ako jeho hlavný a neobmedzený zdroj a jeho dostatok ako samozrejmosť. No nie je tomu vždy tak.

    Vedci varujú pred tým, že súčasná situácia vzhľadom na nedostatok vitamínu D je v celosvetovej populácii oveľa horšia než v predchádzajúcih rokoch.

    Za rizikový faktor považujú ˮmodernýˮ spôsob života (obyvateľov od 40 stupňov severnej a južnej šírky - teda aj nás), kedy mnoho ľudí trávi väčšinu času v interiéroch a používa syntetické kozmetické výrobky, ktoré zabraňujú pôsobeniu UV lúčov na kožu. A opomenúť nesmieme ani prípravky na opaľovanie.

    Navyše tieto geografické oblasti nemajú tak výrazný prísun svetla počas celého roka. Čo má za následok nedostatočné ožiarenie kože UV lúčmi, a tým nedostatočnú tvorbu vitamínu D. Zvýšenému riziku sú vystavení najmä starší ľudia, hlavne v zdravotníckych zariadeniach a domovoch dôchodcov.

    V Nemecku a ďalších európskych krajinách, adekvátny prísun vitamínu D chýba 60 - 70% populácie. Nedostatkom D-éčka trpia najmä seniori, ženy po prechode, tehotné a dojčiace ženy, chronickí chorí pacienti a výraznejšie sa prejavuje aj u tmavších ľudí a v skupine diabetikov.

    Zdroje vitamínu D

    Najlepším zdrojom vitamínu D je priame slnečné žiarenie. Odporúča sa stráviť každý deň (aj v zime), vonku minimálne 30 minút s odhalenými časťami tela. V lete samozrejme aj dlhšie, aby si telo vytvorilo nejaké zásoby na nadchádzajúcu zimu.

    Okrem slnka patria medzi významné zdroje vitamínu D aj:

    • treščia pečeň, rybí olej, morské ryby (tuniak, makrela, losos, sardinky)
    • ustrice, krevety a kaviár
    • vaječné žĺtka: žĺtka od sliepok chovaných vo voľnom výbehu obsahujú 4-6 krát viac vitamínu D oproti sliepkam z klietkového veľkochovu
    • mlieko (ovčie, ale aj kravské) a mliečne výrobky (syry...)
    • z rastlinných zdrojov stoja za zmienku ešte lucerna siata a avokádo

    Oporúčané dávkovanie

    V minulosti bolo odporúčané dávkovanie vitamínu D nižšie. Vedci však dospeli k medzinárodnému konsenzu a najnovšie je ODD vitamínu D najmenej 2000 IU, lepšie však 4000 IU, a to za predpokladu, že aspoň časť z neho sa syntetizuje v pokožke pri pobyte na slnku. Dávke 2000 IU zodpovedá asi 50 μg. Za bezpečnú dávku sa považuje ešte 10 000 IU (250 μg) denne.

    Ak dojčiace ženy nemajú k dispozícii okolo 6000 IU denne, tak by mali ideálne dodávať dojčatám 800 IU denne. Deti, ktoré rodičia v dostatočnej miere nevystavujú slnku, by mali denne dostávať 1000 - 2000 IU, v závislosti od hmotnosti.

    Medzi hlavné symptómy nedostatku vitamínu D patria: častá chrípka, svalová slabosť, lupienka, schyzofrenia a depresia, zápaly ďasien, reumatoidná artritída, či vysoký krvný tlak.

    Predávkovanie vitamínom D a jeho príznaky

    Predávkovanie D-éčkom je veľmi zriedkavé (poznáte niekoho takého?) a môže byť sprevádzané nevoľnosťou, zvracaním, stratou chuti do jedla, zvýšenou hladinou vápnika v krvi, či neustálym smädom.

    Treba však dodať, že v prípade správneho užívania sa predávkovanie nedá dosiahnuť užívaním doplnkov výživy s vitamínom D vo voľnom predaji. V prípade predávkovania si organizmus dokáže poradiť tak, že nadbytočné dávky vitamínu D3 do čreva nevstrebá.

    Doplnky výživy s vitamínom D

    V prípade nedostatku odporúčam siahnuť (najmä v zimnom období) po doplnkoch výživy. Na trhu je ich veľké množstvo, no osobne mi najviac sadol rybí olej s vitamínom D, ktorého 1 ml obsahuje 400 I.U. vitamínu D.

    Ako už bolo spomenuté aj vyššie, vitamín D je vitamín rozpustný v tukoch, preto treba dbať na jeho príjem spoločne s tukom, inak nedôjde k jeho dostatočnému využitiu. Okrem toho je rybí olej považovaný za biologicky najhodnotnejší zdroj omega-3 (zložiek EPA a DHA). Naviac, prísun zdravých tukov (najmä omega-3) je na Slovensku často nedostatočný a zabijakom číslo jeden sú u nás srdcovo-cievne ochorenia. Náhoda?

    Vedeli ste, že:

    • S nedostatkom vitamínu D majú častejšie problémy tmavší ľudia a obzvlášť rizikovou skupinou sú ľudia s tmavou pokožkou, ktorí sa presťahujú ďaleko od rovníka?
    • Organizmus si dokáže vitamín D uložiť aj do zásoby?
    • Hladinu vitamínu D si je možné nechať aj vyšetriť? Ak máte pochybnosti, tak si nechajte overiť jeho koncentráciu vo vašej krvi.
    • Rozsiahle výskumy vykonané v The Moore´s Cancer Center na Univerzite v Kalifornii odhadujú, že zvýšením hladiny vitamínu D3 u obyvateľstva by sa predišlo ročne 250 000 prípadom rakoviny hrubého čreva a 350 000 prípadom rakoviny prsníka.

    Majte sa krásne a šírte poznanie do sveta. ;)

    Poznámka: aktualizovaný článok

    Zdroje:

    (10 Komentárov)