V košíku nie sú žiadne položky.
Lucuma (Pouteria lucuma) je subtropické ovocie pochádzajúce z Peru, Ekvádoru a Čile podobné avokádu a v minulosti známe ako "zlato Inkov". Už mnoho stáročí sa lucuma využíva v miestnom liečiteľstve a vďaka svojej výraznej a aromatickej chuti i v gastronómií.
Svojou výraznou vôňou a chuťou sa podobá javorovému sirupu a sladkým zemiakom. Zrelé ovocie má žltú dužinu podobnú tekvici. Lucuma je bohatým zdrojom sacharidov, vlákniny, vitamínov a minerálov. Má vysoký obsah beta karoténu, niacínu, železa, vápnika a fosforu.
Vďaka svojej chuti je optimálnym sladidlom najmä do sladkých jedál, dezertov či koláčov. Prášok Lucumy je vhodný na dosladenie obľúbených smoothies, nápojov, ovsených vločiek, ryžovej kaše, tvarohu či jogurtu. Doporučujeme ju používať pri príprave jedál a pokrmov studenej kuchyne. Vyššie teploty znehodnocujú obsiahnuté živiny.
Zdravotné problémy | Diabetes |
---|
1. Slovenská pošta - BALÍK NA POŠTU (Vyzdvihnutie zásielky priamo na vašej najbližšej pošte) Cena: 2,90 € Tovar bude na pošte nasledujúci deň od odoslania.
2. GLS - EXPRES KURIER (Doručenie na adresu) Cena: 2,90 € Tovar bude u vás nasledujúci deň od odoslania.
1. DOBIERKA (platba pri prevzatí zasielky) Pri platba na dobierku je účtovaný extra poplatok: 1€
2. PLATBA NA ÚČET (Klasický bankový prevod do 3 pracovné dni) Po dokončení objednávky Vám príde automatický e-mail s informáciami potrebnými na zadanie bankového prevodu.Tovar bude vyskladnený až po pripísaní platby na náš účet.
Určite už väčšina z nás počula o tom, že užívanie omega-3 nenasýtených mastných kyselín je prospešné pre naše zdravie.
Čítať ďalejVšetci vieme, že spánok je nevyhnutný pre naše zdravie a kvalitu života. No napriek tomu sa znepokojujúce percento ľudí pravidelne ocitá bez kvalitného spánku.
Čítať ďalejKaždý z nás má príležitostné tráviace problémy, akými sú žalúdočné ťažkosti, plynatosť, pálenie záhy, nevoľnosť, zápcha alebo hnačka.
(2 Komentárov)Srdcovo-cievne ochorenia sú na Slovensku hlavnou príčinou úmrtí (až 35%) a dokonca 9 z 10 Slovákov má minimálne 1 rizikový faktor pre vznik srdcovo-cievneho ochorenia.
Čítať ďalej