Finclub Bi-iomare caps (olej zo žraločej pečene) 100 kapsúl


Dostupnosť: Skladom


Akciová cena 17,70 €

Bežná cena: 20,00 €

Za tento produkt získate 18 vernostných bodov. 18 bodov = 0,90 €.

Žraločí olej - Zdroj zdravia a silnej imunity


Olej zo žraločej pečene fin Bi-iomarecaps patrí medzi najkvalitnejšie produkty svojho druhu na trhu vôbec a dlhodobo patrí medzi najžiadanejšie produkty fínskej spoločnosti Finclub.

Obsah balenia: 100 kapsúl
Dávkovanie:
2 kapsule 3x denne, ideálne s jedlom

Účinná zložka v 1 kapsule: 300,53 mg oleja zo žraločej pečene (9 mg EPA + DHA) a 1,67 mg vitamínu E
Krajina pôvodu: Fínsko

Detaily

Olej zo žraločej pečene fin Bi-iomare caps

Bi-iomare caps obsahuje olej zo žraločej pečene, ktorý je zdrojom látok ako alkylglyceroly, squalamín, skvalén či omega-3 nenasýtené mastné kyseliny, ktoré si organizmus nedokáže vyrobiť a musí ich prijímať v potrave.

Obsahuje kyselinu dokosahexanovou (DHA) a kyselinu eikosapentaenovú (EPA) a je obohatený o vitamín E, ktorý prispieva k ochrane buniek pred oxidatívnym stresom.

1. Alkyglyceroly a olej zo žraločej pečene

Alkyglyceroly majú vedecky preukázané účinky na podporu imunitného systému. V ľudskom tele sa alkyglygeroly vyskytujú vo väčšom množstve v materskom mlieku, v črevách, sliznici a kostnej dreni. Táto látka stimuluje biele krvinky a krvné doštičky, ale aj makrofágy (ochraňujú bunky pred baktériami a inými cudzorodými látkami) a cytokiny (dôležité pre fungovanie imunitného systému).

2. Squalamín a olej zo žraločej pečene

Podľa amerických vedcov z Georgetownskej univerzity vo Washingtone by táto látka mala umožniť bojovať proti niektorým vírusovým ochoreniam počnúc žltačkou až po žltú zimnicu. Jej antibakteriálne pôsobenie je známe od jeho objavenia v žraločej pečeni v roku 1993. Podľa odborníkov je squalamín svojimi účinkami porovnateľný s bežnými antibiotikami. 

3. Skvalén

Zlepšuje okysličenie buniek, má vplyv na koncentráciu a pamäť a spomaľuje proces starnutia.

4. Omega-3

Omega 3 zohrávajú významnú úlohu pri prevencii pred civilizačnými chorobami, čo potvrdili aj mnohé štúdie. Omega-3 tuky patria do skupiny esenciálnych (nevyhnutných, základných) mastných kyselín, ktoré si telo bohužiaľ nedokáže vytvoriť samo a preto ich musíme prijímať potravou.

Súčasťou omega-3 obsiahnutého v produkte fin Bi-iomare sú zložky: 
- EPA - má najmä protizápalové účinky a je dôležitá pre zdravie srdca a ciev 
- DHA - je často nazývaná aj ako "potrava pre mozog", ktorá sa nachádza vo vysokej koncentrácii v mozgovom tkanive (tvorí z omega-3 tukov v mozgu až 97 %).

5. Žraločí olej fin Bi-iomare caps je obohatený aj o vitamín E

Vitamín E je účinným antioxidantom, ktorý prispieva najmä k ochrane buniek pred oxidačným stresom.

Odporúčané dávkovanie

2 kapsule 3x denne, ideálne s jedlom

Fin Bi-iomare caps je už dlhodobo najžiadanejším a najpopulárnejším produktom spoločnosti Finclub. Je vhodný pre všetky vekové kategórie.

Upozornenie

Výrobok nie je určený deťom do 3 rokov. Skladujte pri teplote do 25 °C. Neprekračujte ustanovenú dennú dávku. 

Uvedený výživový doplnok je schválený Úradom verejného zdravotníctva Slovenskej republiky.

Využitie

VHODNÉ PRE:Nádcha, chrípka, angína, prechladnutie, Zápaly, Srdcovo-cievny systém, Alergie, Nervový systém, psychika a pamäť, Koncentrácia a mentálny výkon

Doprava a dodanie

SPÔSOB DODANIA:


1. Slovenská pošta - BALÍK NA POŠTU (Vyzdvihnutie zásielky priamo na vašej najbližšej pošte)
Cena: 2,20 €
Tovar bude na pošte nasledujúci deň od odoslania.

2. Slovenská Pošta - EXPRES KURIER (Doručenie na adresu)
Cena: 2,70 €
Tovar bude u vás nasledujúci deň od odoslania.


SPÔSOB PLATBY:


1. DOBIERKA (platba pri prevzatí zasielky)
Pri platba na dobierku je účtovaný extra poplatok: 0,80€

2. PLATBA NA ÚČET (Klasický bankový prevod do 3 pracovné dni)
Po dokončení objednávky Vám príde automatický e-mail s informáciami potrebnými na zadanie bankového prevodu.
Tovar bude vyskladnený až po pripísaní platby na náš účet.

Jardo
Kvalita
Cena
Odporúčam Parádička na imunitku.
Iva
Kvalita
Cena
synčekovi pomohol môj malý synček bol veľmi často chorý a tento olej zo žraločej pečene mu pomohol, asi má ten žralok niečo do seba :)
Miriam
Kvalita
Cena
bi-iomare caps mi pomohol na slabú imunitu bi-iomare caps som začala užívať na odporúčanie mojej kamarátky, ktorá ho brala na zvýšenie imunity. Môžem povedať, že naozaj pomohol a zbavil ma častej nádchy a bolestí hrdla.

Recenzie

Recenzujete: Finclub Bi-iomare caps (olej zo žraločej pečene) 100 kapsúl

Ako by ste ohodnotili tento produkt? *

 1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek
Kvalita
Cena

Mohlo by vás zaujímať

Ľutujeme. Výberu nezodpovedá žiadna položka.

Posledné Články

  • 7 účinkov koreňa rastliny Maca

    Maca - známa aj ako "brazílsky ženšen" je pre mnohých potravinou 21. storočia.

    Čítať ďalej

  • Serapeptáza - Prírodný superenzým na zápaly a bolesti

    Serapeptáza je enzým produkovaný priateľskou baktériou z rodu Serratia, ktorá žije vo vnútornostiach Priadky morušovej.

    Čítať ďalej

  • Zbavte sa plesni a kvasiniek s oregánovým olejom

    Máte problémy s plesňami a kvasinkami? Hľadáte prírodnú alternatívu konvenčnej liečby antibiotikami?

    Čítať ďalej

  • Vitamín D a jeho šokujúci nedostatok

    Vitamín D zohráva v ľudskom tele významnú funkciu, ktorá presahuje úlohu vitamínu.

    Vo väčšine buniek ľudského tela sa totiž nachádzajú receptory, ktoré slúžia na príjem signálu od vitamínu D. Inými slovami, vitamín D účinkuje tak trocha ako kľúč v zapaľovaní auta - auto nepôjde, pokiaľ neotočíte kľúčom a nenaštartujete motor.

    A aj preto je jeho nedostatok pre náš organizmus priam ničivý. Okrem starých známych problémov s imunitou, s depresiami, či osteoporózou, súvisí jeho nedostatočný prísun aj s výskytom mnohých závažných ochorení, akými sú rakovina, cukrovka, infarkty myokardu a iné.

    Kam nechodí slnko, tam chodí lekár.

    No poďme pekne poporiadku.

    Trocha nevyhnutnej teórie o vitamíne D

    Vitamín D patrí medzi vitamíny rozpustné v tukoch. No ako sme už spomenuli hneď v úvode, nie je len vitamínom v pravom slova zmysle. V súčasnosti sa považuje už aj za regulačný steroidný hormón.

    Vo väčšine buniek ľudského tela sa totiž nachádzajú receptory, ktoré slúžia na príjem signálu od vitamínu D. Najnovší výskum v oblasti molekulárnej biológie objavil, že ľudské telo obsahuje 30 000 génov. A vitamín D ovplyvňuje 2000 z nich.

    Najdôležitejšie formy vitamínu D sú:

    • vitamín D2 (ergokalciferol) – netvorí sa v ľudskom organizme a má rastlinný pôvod
    • vitamín D3 (cholekalciferol) – vzniká v koži účinkom UV žiarenia a jeho ďalším zdrojom sú potraviny živočíšneho pôvodu (najmä ryby, rybí olej a vajcia). Na základe laboratórnych výsledkov z krvi tvorí vitamín D3 až vyše 90% z celkového množstva vitamínu D.

    Účinky vitamínu D a jeho vplyv na zdravie

    Azda najznámejší je vplyv ˮdéčkaˮ na rednutie kostí, pretože jeho dostatočný príjem je nevyhnutný pre vstrebateľnosť a využiteľnosť vápnika a fosforu.

    Pomerne známy je už aj vplyv vitamínu D na imunitný systém a v prípade nedostatku , jeho vplyv na zvýšenú chorobnosť v zimných mesiacoch. Náš imunitný systém nemôže pracovať dostatočne pokiaľ nebude biochemicky aktivovaný vitamínom D. Preto ľudia, ktorí ochorejú, sú väčšinou tí, ktorí sú stále pod strechou, pracujú pod strechou a žijú v chronickom nedostatku vitamínu D.

    A opomenúť samozrejme nemôžeme ani jeho zásadný vplyv na psychiku, depresie a celkovú náladu.

    No to nie je ani zďaleka všetko.

    Antony Norman vo svojom článku z augusta 2008 upozorňuje nato, že vitamín D má kľúčovú úlohu pri udržaní zdravia a správneho fungovania 36 orgánov a tkanív ľudského tela, ako je napríklad kostná dreň, žalúdok, tenké aj hrubé črevo, obličky, pľúca, prostata, koža, očná sietnica, maternica.

    Vplyv vitamínu D má teda výrazný presah na celkové zdravie a psychiku človeka.

    Nedostatok vitamínu D? Veď nad našimi hlavami svieti slnko

    Keď sa povie vitamín D, tak sa väčšine z nás vybaví slnko, ako jeho hlavný a neobmedzený zdroj a jeho dostatok ako samozrejmosť. No nie je tomu vždy tak.

    Vedci varujú pred tým, že súčasná situácia vzhľadom na nedostatok vitamínu D je v celosvetovej populácii oveľa horšia než v predchádzajúcih rokoch.

    Za rizikový faktor považujú ˮmodernýˮ spôsob života (obyvateľov od 40 stupňov severnej a južnej šírky - teda aj nás), kedy mnoho ľudí trávi väčšinu času v interiéroch a používa syntetické kozmetické výrobky, ktoré zabraňujú pôsobeniu UV lúčov na kožu. A opomenúť nesmieme ani prípravky na opaľovanie.

    Navyše tieto geografické oblasti nemajú tak výrazný prísun svetla počas celého roka. Čo má za následok nedostatočné ožiarenie kože UV lúčmi, a tým nedostatočnú tvorbu vitamínu D. Zvýšenému riziku sú vystavení najmä starší ľudia, hlavne v zdravotníckych zariadeniach a domovoch dôchodcov.

    V Nemecku a ďalších európskych krajinách, adekvátny prísun vitamínu D chýba 60 - 70% populácie. Nedostatkom D-éčka trpia najmä seniori, ženy po prechode, tehotné a dojčiace ženy, chronickí chorí pacienti a výraznejšie sa prejavuje aj u tmavších ľudí a v skupine diabetikov.

    Zdroje vitamínu D

    Najlepším zdrojom vitamínu D je priame slnečné žiarenie. Odporúča sa stráviť každý deň (aj v zime), vonku minimálne 30 minút s odhalenými časťami tela. V lete samozrejme aj dlhšie, aby si telo vytvorilo nejaké zásoby na nadchádzajúcu zimu.

    Okrem slnka patria medzi významné zdroje vitamínu D aj:

    • treščia pečeň, rybí olej, morské ryby (tuniak, makrela, losos, sardinky)
    • ustrice, krevety a kaviár
    • vaječné žĺtka: žĺtka od sliepok chovaných vo voľnom výbehu obsahujú 4-6 krát viac vitamínu D oproti sliepkam z klietkového veľkochovu
    • mlieko (ovčie, ale aj kravské) a mliečne výrobky (syry...)
    • z rastlinných zdrojov stoja za zmienku ešte lucerna siata a avokádo

    Oporúčané dávkovanie

    V minulosti bolo odporúčané dávkovanie vitamínu D nižšie. Vedci však dospeli k medzinárodnému konsenzu a najnovšie je ODD vitamínu D najmenej 2000 IU, lepšie však 4000 IU, a to za predpokladu, že aspoň časť z neho sa syntetizuje v pokožke pri pobyte na slnku. Dávke 2000 IU zodpovedá asi 50 μg. Za bezpečnú dávku sa považuje ešte 10 000 IU (250 μg) denne.

    Ak dojčiace ženy nemajú k dispozícii okolo 6000 IU denne, tak by mali ideálne dodávať dojčatám 800 IU denne. Deti, ktoré rodičia v dostatočnej miere nevystavujú slnku, by mali denne dostávať 1000 - 2000 IU, v závislosti od hmotnosti.

    Medzi hlavné symptómy nedostatku vitamínu D patria: častá chrípka, svalová slabosť, lupienka, schyzofrenia a depresia, zápaly ďasien, reumatoidná artritída, či vysoký krvný tlak.

    Predávkovanie vitamínom D a jeho príznaky

    Predávkovanie D-éčkom je veľmi zriedkavé (poznáte niekoho takého?) a môže byť sprevádzané nevoľnosťou, zvracaním, stratou chuti do jedla, zvýšenou hladinou vápnika v krvi, či neustálym smädom.

    Treba však dodať, že v prípade správneho užívania sa predávkovanie nedá dosiahnuť užívaním doplnkov výživy s vitamínom D vo voľnom predaji. V prípade predávkovania si organizmus dokáže poradiť tak, že nadbytočné dávky vitamínu D3 do čreva nevstrebá.

    Doplnky výživy s vitamínom D

    V prípade nedostatku odporúčam siahnuť (najmä v zimnom období) po doplnkoch výživy. Na trhu je ich veľké množstvo, no osobne mi najviac sadol rybí olej s vitamínom D, ktorého 1 ml obsahuje 400 I.U. vitamínu D.

    Ako už bolo spomenuté aj vyššie, vitamín D je vitamín rozpustný v tukoch, preto treba dbať na jeho príjem spoločne s tukom, inak nedôjde k jeho dostatočnému využitiu. Okrem toho je rybí olej považovaný za biologicky najhodnotnejší zdroj omega-3 (zložiek EPA a DHA). Naviac, prísun zdravých tukov (najmä omega-3) je na Slovensku často nedostatočný a zabijakom číslo jeden sú u nás srdcovo-cievne ochorenia. Náhoda?

    Vedeli ste, že:

    • S nedostatkom vitamínu D majú častejšie problémy tmavší ľudia a obzvlášť rizikovou skupinou sú ľudia s tmavou pokožkou, ktorí sa presťahujú ďaleko od rovníka?
    • Organizmus si dokáže vitamín D uložiť aj do zásoby?
    • Hladinu vitamínu D si je možné nechať aj vyšetriť? Ak máte pochybnosti, tak si nechajte overiť jeho koncentráciu vo vašej krvi.
    • Rozsiahle výskumy vykonané v The Moore´s Cancer Center na Univerzite v Kalifornii odhadujú, že zvýšením hladiny vitamínu D3 u obyvateľstva by sa predišlo ročne 250 000 prípadom rakoviny hrubého čreva a 350 000 prípadom rakoviny prsníka.

    Majte sa krásne a šírte poznanie do sveta. ;)

    Poznámka: aktualizovaný článok

    Zdroje:

    (10 Komentárov)