Zlatý dúšok Ajurvédska káva TRIPHALA 100g

4 body do vernostného systému

Dostupnosť
Produkt už nie je v ponuke

Výrobca

Rozpustný kávový nápoj (bezkofeínový) lahodnej chuti obsahujúci extrakty z 3 druhov ovocia (známu ako Triphala) - Amalaki, Haritaki a Bahera.
Triphala je považovaná za najlepší ajurvédsky prípravok na očistu čriev. Zmenšuje problémy so zápchou prirodzenou cestou. 

Obsah balenia: 100g
Dávkovanie: 1 šálka maximálne 4x za deň viac

Ajurvédska zmes Triphala

Triphala má svoje korene v starodávnom ajurvédskom systéme. Triphala doslovne znamená "tri ovocia". Je to čisto bylinná kombinácia bez akýchkoľvek aditív a chemických látok. Jej zložky sa často používajú v ajurvéde už od roku 5000 pred n.l., pričom neboli zaznameé žiadne vedľajšie účinky.

Účinné zložky ajurvédskej zmesi Triphala:

1. Amalaki sa popisuje v ajurvéde ako najúčinnejšia bylina na omladenie. Nielen omladzuje celé telo, ale dodáva mu aj dôležité vitamíny, pričom ho vnútorne "ochladzuje", znižuje "teplo" v rámci tela. Vďaka svojej kyslej chuti stimuluje vylučovanie žalúdočných štiav. Obsahuje prírodnú kyselinu citrónovú a kyselinu askorbovú, ktoré napomáhajú tráveniu jedla.

2. Haritaki je ďalšou užitočnou bylinou na zníženie nadúvania a plynatosti. Potláča vznik plynov vďaka svojmu potenciálu "zahrievania", pričom taktiež zmierňuje zápchu vďaka svojim miernym laxatívnym účinkom.

3. Bahera je veľmi užitočnou zložkou veľmi dobre známej zmesi "Triphala", je užitočná pri prekyslenosti a zápche. Odstraňuje nadbytočnú energiu „kapha“, ktorá je hlavnou príčinou straty apetítu. Odstraňuje povlak vytvorený nadbytočnou energiou „kapha“ z čriev a napomáha správnemu vylučovaniu štiav.

Ajurvédska káva Zlatý dúšok

Zlatý dúšok je chutný a zdraviu prospešný rozpustný kávovinový nápoj bez kofeínu, vyrobený z kvalitných surovín - čakanky, jačmeňa a raže.

Je výbornou náhradou kávy, skvele chutí a pre svoje účinky je vhodný na dlhodobú konzumáciu. Za svoj prínos pre organizmus vďačí čakanke a extraktu z bylín vysoko cenených tradičnou ajurvédskou medicínou. 

Čakanka

Čakanka je bohatá predovšetkým na vlákninu a minerálne látky - draslík, fosfor, horčík, železo, vápnik. Obsahuje tiež inulín a preto je veľmi vhodná pre diabetikov.

  • podporuje trávenie
  • priaznivo pôsobí na činnosť pečene, žlčníka, pankreasu a čriev
  • podporuje zdravie kostí a kĺbov
  • podporuje znižovanie váhy a kontrolu hmotnosti
  • a navyše má príjemnú lahodnú chuť podobnú káve

Spôsob prípravy

1-2 kávové lyžičky zmesi nasypeme do šálky a zalejeme horúcou, nie vriacou vodou.

Zloženie

Sušený extrakt z praženého jačmeňa, praženej raže a praženej čakanky, 3g extraktu z ovocia Emblica officinalis (Amalaki), Terminalia bellirica (Vibhitaki), Terminalia chebula (Harithaki) v pomere 1:1:1. 1g extraktu je vyrobený z 3g ovocia.

Upozornenie

Skladujte v suchu pri teplote do 25 ?C, mimo dosahu malých detí. Výrobok obsahuje lepok. Vyrobené v EÚ.