Jedná sa o avokádový olej z provincie Limpapo v Južnej Afrike. Plody avokáda sú pestované pod prísnym dohľadom od semienok až po zrelé plody, ktoré sú zbierané ručne. Avokádový olej má veľmi vysokú teplotnú stabilitu (250°C) a preto je vhodný na grilovanie, pečenie alebo vyprážanie. Okrem toho je avokádový olej bohatý na vitamín E, minerálné látky a zdravé mastné kyseliny, ktoré znižujú hladinu LDL cholesterolu.
Obsah balenia: 250 mlZloženie: 100 % BIO panenský avokádový olej z prvého lisovania za studenaKrajina pôvodu: Keňa viac
Čo obsahuje avokádový olej a aké sú jeho vlastnosti?
Avokádový olej je bohatý na minerálné látky, polynenasýtené mastné kyseliny (?-linolenová a linolová) a mononenasýtené mastné kyseliny, ktoré znižujú hladinu LDL cholesterolu.
Olej obsahuje taktiež veľké množstvo vitamínu E, ktorý zabraňuje zožltnutiu nenasýtených mastných kyselín a spolu s omega-3 a omega-6 má silné antioxidačné účinky.
- Avokádový olej chráni cievy, ktoré sú tak silnejšie a pružnejšie a lepšie reagujú na zmeny krvného tlaku.
- Jeho pravidelnou konzumáciou môžete znížiť riziko vzniku trombózy.
- Kyselina olejová pomáhá zabrániť vstrebávaniu cholesterolu a triglyceridov do krvného obehu.
- Znižuje taktiež tvorbu zubného povlaku a posilňuje ďasná.
- Vitamíny A, D a E, obsiahnuté v avokádovom oleji, sú výborné na regeneráciu kožných buniek.
- Vitamíny A a E majú silné antibakteriálne a hojivé účinky pri rezných poraneniach alebo akné.
- Avokádový olej má taktiež pozitívne účinky pri problémoch s prostatou.
Využitie avokádového oleja
Vďaka vysokej teplotnej stabilite (250 °C) má avokádový olej všestranné použitie. Je vhodným na pečenie, vyprážanie a grilovanie a je ho možné tiež použiť do šalátov a marinád. Avokádové oleje sú zdravou a chutnou alternativou k bežnej príprave jedla. Pre olej je typická zlatožltá farba s nádychom zelenej a jemná oriešková chuť.
Pestovanie a zloženie avokádového oleja Health Link
Avokádový olej Health Link pochádza z provincie Limpopo v Južnej Afrike. Plody avokáda sú pestované pod prísným dohľadom od semienok až po zrelé plody, ktoré sú ručne zbierané.
Priemerné nutričné hodnoty v 100g
Energetická hodnota: 3370 kJ / 805 kcal
Tuky, z toho: 91g
- nasýtené mastné kyseliny: 13g
- mononenasýtené mastné kyseliny: 68g
z toho: kyselina olejová (omega-9): 68g
- polynenasýtené mastné kyseliny: 10g
z toho: kyselina linolová (omega-6): 9,3g
Sacharidy, z toho: 0g
- cukry: 0g
Vláknina: 0g
Bielkoviny: 0g
Soľ: 0g
Skladovanie: pri izbovej teplote v suchu. Nie je nutné skladovať v chladničke. Fľašu starostlivo uzatvárajte, chráňte pred priamym svetlom a prístupom vzduchu (kyslík ničí nenasýtené mastné kyseliny).