Čakanka je bohatá najmä na vlákninu a minerálne látky. Vďaka obsahu inulínu je vhodná pre diabetikov. Čakanka podporuje správnu funkciu pečene, žlčníka, pankreasu a čriev. Topinambur obsahuje látky, ktoré priaznivo ovplyvňujú ľudský organizmus a napomáhajú k prevencii a liečení rôznych chorôb.
Obsah balenia: 100gZloženie: extrakt z čakanky, extrakt z topinamburyVýrobca: "ARONAP", Rostov, Rusko viac
Čakanka - jej využitie a účinky
Čakanku pestovali už starí Egypťania, no dobrú povesť mala aj v lekárstve. Dnes je rozšírená aj v našich končinách, nájdeme ju rásť aj popri cestách, na suchších pasienkoch a medziach.
Čakanka je bohatá najmä na vlákninu a minerálne látky - draslík, fosfor, horčík, železo, vápnik. Obsahuje tiež inulín a preto je veľmi vhodná pre diabetikov. Podporuje správnu funkciu pečene, žlčníka, pankreasu a čriev.
Topinambur
Obsahuje biologicky aktivné látky, minerálne látky - železo, kremík, zinok, horčík, draslík, fosfor a vápnik, vitamíny skupiny B a C, pektínové látky, vlákninu, organické kyseliny a aminokyseliny.
Látky, ktoré topinambur obsahuje, priaznivo ovplyvňujú ľudský organizmus a napomáhajú k prevencii a liečbe rôznych chorôb.
Využitie
Čakanková káva sa užíva 2 - 3-krát denne na podporenie chuti do jedenia a pri chronických ochoreniach žlčníka a pečene. V liečiteľstve sa koreň používa pri cukrovke, na trávenie a pri zápche. Čakankový odvar pomáha pri funkčnej zápche, častej pri zmenách pobytu (tzv. cestovná zápcha).
Návod na použitie
1-2 čajové lyžičky (2-4g) zalejeme horúcou vodou, ochutíme a vychutnávame si kávičku.
Skladovanie: skladujte na suchom, temnom mieste.