Health Link Camu Camu prášok BIO 80g

10 bodov do vernostného systému

Dostupnosť
Produkt už nie je v ponuke

Výrobca

Camu Camu - ovocie považované za najbohatší zdroj prírodného vitamínu C
Camu Camu obsahuje až 30-60-krát viac vitamínu C ako pomaranč. Obsah vitamínu C v konečnom produkte (prášku) je až 12% hmotnosti, čo je priam unikátna koncentrácia. Vitamin C je silný prirodzený antioxidant, ktorý zlepšuje imunitný systém a kvalitu života. Za zmienku stojí aj jeho obsah minerálnych látok (vápnik, draslík, železo a fosfor), vitamínov (B1, B2, B3) a flavanoidov.     
Obsah balenia: 80gZloženie: 100% BIO prášok ovocia Camu CamuKrajina pôvodu: Peru viac

Camu Camu a vitamín C

Camu camu je ovocie považované za najbohatší zdroj prírodného vitamínu C. Plody sú fermentované za nízkej teploty, aby nedošlo k znehodnoteniu dôležitých živín,  a následne sušiny a drvené na prášok.

Konečný produkt obsahuje až 12 % prírodného vitamínu C, čo je veľmi unikátna hodnota. Svoje využitie si našiel v kozmetických prípravkoch, hlavne v šampónoch, ktoré potom dodajú vlasom vitalitu a prirodzený lesk. 

Rozdiel medzi prírodným a syntetickým vitamínom C

Po chemickej stránke nie je podstatný rozdiel medzi vitamínom umelo vyrobeným a prírodným. Vitamín C je rovnaká kyselina L-askorbová, nech ju získame z rastlín alebo ju vyrobíme priemyselne. Prečo však sú prírodné vitamíny vhodnejšie ako syntetické? V čom je medzi nimi zásadný rozdiel?

V prírode sa vitamíny vyskytujú v komplexe ďalších látok, ktoré zlepšujú ich vstrebateľnosť a umocňujú ich následnú využiteľnosť. Vitamín C sa v prírode vždy vyskytuje v komplexe s flavonoidmi, ktoré účinok kyseliny L-askorbovej podporujú. 

Príkladom môže byť liečba skorbutu. Ak je ochorenie už rozvinuté, samotný vitamín C bez podpory prírodných flavonoidov ho nevylieči, vždy je nutné podávať aj citrónovú šťavu, alebo vitamín C doplnený formou extraktov z rastlín. 

Pozitívne účinky Camu Camu:

  • napomáha zlepšiť fungovanie imunitného systému
  • prospieva zraku - chráni očné sietnice a očné nervy
  • krvotvorba
  • detoxikácia - hlavne pečene
  • znižuje zápaly
  • antivírusové, protizápalové a antioxidačné vlastnosti

Hlavné výhody Camu Camu:

  • veľmi vysoký obsah vitamínu C v prirodzenej podobe
  • bohato postačí užiť 1 čajovú lyžičku denne, čo robí Camu Camu aj cenovo prijateľným
  • jednoduché zaradenie do stravy - dá sa pridať do jogurtu, müsli, džúsu, či rozmixovať spolu s ovocím... 
  • čisto prírodný produkt v BIO a RAW kvalite

Užívanie Camu Camu

Spôsobov, akým camu camu môžete zaradiť do stravy je mnoho, môžu byť nimi napr.:

  • pridanie do ovocného džúsu, či iného nápoja
  • pridanie do smoothie
  • pridanie do müsli, kaší, či vločiek
  • pridanie do proteínového nápoja alebo do akéhokoľvek iného nápoja na zvýšenie jeho biologickej hodnoty

Fantázií sa medze nekladú, no aby bol vitamín C zachovaný v plnej miere, sa camu camu prášok nesmie tepelne upravovať! 

Upozornenie podľa nariadenia komisie EÚ: 
Tento produkt je registrovaný ako doplnok stravy. Nemá schválené liečivé účinky a nejedná sa o liek. Nie je určené ako náhrada pestrej stravy. Neprekračujte odporúčané dávkovanie. Ukladajte mimo dosahu detí. Minimálna trvanlivosť vyznačená na obale.