Nerafinovaný kokosový cukor v biokvalite s nízkym glykemickým indexom ako optimálna náhrada bieleho rafinovaného cukru. Vyrobený bez použitia akýchkoľvek chemických látok a bielidiel s obsahom minerálov a vitamínov.
Obsah balenia: 250gZloženie: 100% kokosový cukor v BIO kvalite viac
Výhody kokosového cukru:
- kokosový cukor v BIO kvalite
- jedinečná náhrada rafinovaného cukru
- nerafinované sladidlo
- lahodná karamelová chuť
- vhodný aj pre diabetikov
- nízky glykemický index (Gl 30-35)
- bez chemických látok a bielidiel
- obsahuje minerály a vitamíny
- vhodný aj na varenie a pečenie
Využitie kokosového cukru
Kokosový cukor je ideálnou náhradou nezdravého rafinovaného, prípadne aj trstinového cukru. Veľmi dobre sa rozpúšťa a výborne sa teda hodí do všetkých nápojov - počnúc čajmi, smoothie, či rôznymi inými nápojmi. Jeho vlastnosti sú ale cenené aj pri príprave zmrzlin, jogurtov alebo dezertov, ktorým dodáva zaujímavú chuť.
Čo kokosový cukor obsahuje?
Kokosový cukor obsahuje spektrum výživných látok. Jeden kilogram obsahuje viac ako 10000 mg draslíka, 2000 mg dusíka, 750 mg fosforu, 50 mg vápnika, 250 mg horčíka, 450 mg sodíka a stopový obsah zinku, mangánu, železa a medi. Kokosový cukor obsahuje vysoký obsah vitamínov zo skupiny B a vitamín C a taktiež 16 aminokyselín a inulín, ktorý spomaľuje pomalšie vstrebávanie glukózy.
Glykemický index
Za veľmi pozitívny aspekt kokosového cukru môžme považovať jeho glykemický index, ktorý je stanovený na hodnotu medzi 30 - 35. V poroví s inými sladidlami je teda výbornou voľbou najmä pre diabetikov, pri zvýšenej telesnej hmotnosti, ale rovnako pre všetkých, ktorí preferujú zdravé sladenie.
Farba a chuť kokosového cukru
Farba a chuť kokosového cukru je podobná ako u hnedého trstinového cukru, avšak chuť kokosového cukru je viac karamelová. Kokosový cukor nie je príliš sladký a je optimálnym sladidlom do kávy alebo čaju ale rovnako môže byť optimálnou náhradou pri varení alebo pečení.
Vhodné pre | Cukrovkárov |
---|