Kakaové maslo sa získava lisováním surovej kakaovej hmoty, ktoré sa realizuje za nízkej teploty, v dôsledku čoho nedochádza k strate dôležitých živín a enzýmov. Kakaové maslo môžeme využiť v kuchyni, no je aj výborným prírodným prostriedkom v každodennej starostlivosti o pokožku.
Obsah balenia: 250gZloženie: BIO RAW kakaové maslo, kúskyKrajina pôvodu: Peru viac
Kakaové maslo Health Link
Kakaové maslo sa získava lisováním surovej kakaovej hmoty, ktorá sa získava z nepražených kakaových bôbov Criollo pestovaných v podmienkach ekologického poľnohospodárstva.
Lisovanie sa realizuje za nízkej teploty - nedochádza tak k strate dôležitých živín a enzýmov, maslo je tepelne stabilné, obsahuje prírodné antioxidanty, ktoré zabraňujú zožltnutiu a zároveň si uchováva jemnú vôňu a chuť horkej čokolády.
Využitie kakaového masla
Klasické využitie pre kakaové maslo je pri výrobe čokolády. Avšak môžeme ho používať aj v kuchyni pri príprave koláčov, dezertov, sušienok, zmrzliny a iných pokrmov.
Ďalšie benefity kakaového masla:
- je výborným prírodným prostriedkom v každodennej starostlivosti o pokožku (zjemňuje a hydratuje pleť a má výborné regeneračné vlastnosti)
- je prírodným afrodiziakom
- je zdrojom horčíka, tryptofánu a vitamínu C
- podporuje imunitu
Nutričné hodnoty v 100g výrobku
- Energia: 3796 kJ / 906 kcal
- Tuky: 99,9 g
Z toho:
- nasýtené mastné kyseliny: 63,1 g
- Sacharidy: 0g
Z toho:
- cukry: 0g
- Vláknina: 0g
- Bielkoviny: 0g
- Soľ: 0,0025g
Skladovanie: Skladujte v suchu pri teplote do 25 °C a relatívnej vlhkosti 50-60%. Chráňte pred priamym slnečným žiarením.