Kokosový cukor sa získava z nektárov kvetov kokosových paliem, ktoré sú zbierané ručne. Získané kryštáliky kokosového cukru majú jemne karamelovú chuť. Kokosový cukor je vhodnou náhradou za akékoľvek sladidlo. Jeho hlavnou výhodou je nízky glykemický index (35).
Obsah balenia: 100gZloženie: 100% BIO kokosový cukorKrajina pôvodu: Indonézia viac
Využitie kokosového cukru
Kokosový cukor sa veľmi dobre rozpúšťa a výborne sa teda hodí do kávy, smoothies, či teplých a studených nápojov. Jeho vlastnosti sú ale cenené aj pri príprave zmrzlin, jogurtov alebo dezertov, ktorým dodáva zaujímavú chuť.
Živiny v kokosovom cukre
Filipínske ministerstvo poľnohospodárstva zverejnilo informácie, že kokosový cukor obsahuje pomerne veľké spektrum živín. Najviac zastúpené by v ňom malo byť železo, zinok, vápnik a draslík, ďalej tiež polyfenoly a mastné kyseliny s krátkym reťazcom.
Najpozoruhodnejšie sú ale informácie rovnakého ministerstva, že kokosový cukor obsahuje inulín. Jedná sa o vlákninu, ktorá spomaľuje absorpciu glukózy a tým by sa dalo odôvodniť jeho nízky glykemický index 35.
Skladovanie: skladujte v suchu v uzavretom obale