Panenský kokosový olej Wolfberry BIO
Panenský kokosový olej Wolfberry sa získava šetrným spracovaním kokosových orechov na ostrovoch Filipín, kde sú rastliny pestované v certifikovanom režime BIO. Pre výrobu oleja sú vyberané mladé, ale zrelé plody, ktoré sa olupú a dužina sa zvnútra najemno nastrúha. Takto vznikne jemná drť, ktorá sa následne zahreje na maximálne 42°C, aby sa z nej odparila všetka voda. Z tejto hmoty bez vody sa následne metódou lisovania “za studena“ získavá prvotriedny kokosový olej.
Typickou vlastnosťou pre panenský kokosový olej je, že si do teploty okolo 23°C zachováva pevné skupenstvo, zatiaľ čo po prekročení tejto teploty prechádza do tekutého stavu.
Jedinečnosť kokosového oleja spočíva v obsahu približne 86% nasytených tukov, ktoré sa avšak v tele spracovávajú priamo na energiu a nie do tukových zásob.
Zloženie
Obsah mastných kyselín v 100g:
- Kyselina kapronová: 0,78 g
- Kyselina kaprylová: 9,58 g
- Kyselina kaprinová:6,19 g
- Kyselina laurová: 48,21 g
- Kyselina myristová: 18,76 g
- Kyselina palmitová: 7,85 g
- Kyselina stearová: 2,52 g
- Kyselina olejová: 6,04 g
- Kyselina linolová: 1,58 g
- Nasytené tuky: 92,10 g
- Mono-nenasýtené tuky: 6,04 g
- Poly-nenasýtené tuky: 1,58 g
Nutričné hodnoty v 100g:
Energie: 898 kcal / 3753 kJ; Sacharidy: 0,0 g; Bílkoviny: 0,2 g; Tuky: 99,8 g
Príklady využitia kokosového oleja Wolfberry
- Je tepelne stabilný až do 200°C, takže sa hodí na vyprážanie, využíva sa v orientálnej kuchyni, pri výrobe sladkosti, ale i pri jednoduchom natieraní pečiva.
- Dá sa výborne použiť ako náhrada bežného telového mlieka alebo krému. Krásne sa vstrebáva do pokožky a nezanecháva mastný film.
- Je výborný na vlasové zábaly, pretože môže pôsobiť i proti vypadávaniu a lámavosti vlasov.
- Hodí sa aj ako masážny prostriedok - má veľmi príjemnú vôňu a ľahko sa vstrebáva. A čo je najpodstatnejšie, pokožku zanecháva hladkú a pružnú.
- Ukľudňuje pokožku po opaľovaní a výborne sa hodí aj ako balzam po holení na precitlivenú pleť.