100% prírodný cukor získaný z kôry a dužiny brezy
Je zdravou náhradou bežného cukru, pričom jeho chuť sa oproti nemu výrazne neodlišuje. Oproti klasickému cukru obsahuje až o 40% menej kalórií, no jeho najväčšou prednosťou je jeho extrémne nízky glykemický index (7), vďaka čomu je ideálnym sladidlom cukrovkárov a pri redukčných diétach.
Obsah balenia: 400gZloženie: 100% prírodny brezový cukorKrajina pôvodu: Fínsko viac
Brezový cukor Xylitol
Brezový cukor, tiež nazývaný aj Xylitol, je druh prírodného cukru získavaného z kôry a dužiny brezy. Je vynikajúcou náhradou bežného cukru, pričom jeho chuť sa oproti klasickému bielemu cukru výrazne neodlišuje, no oproti nemu obsahuje až o 40% menej kalórií.
Xylitol je vhodný na varenie, pečenie, sladenie nápojov, džemov alebo dezertov. Vyrobený je v jeho domovskej krajine, vo Fínsku a neobsahuje sacharózu a ani lepok.
Xylitol a glykemický index
Najväčšou prednosťou brezového cukru nie je jeho nižší kalorický obsah (v poroví s klasickým bielym cukrom), ale jeho veľmi nízky glykemický index (7), vďaka ktorému pomáha udržať normálnu hladinu glukózy v tele.
Čím je pomalšie štiepenie, tým je nižší index. Čím je index nižší, tým stabilnejšia zostáva hladina krvného cukru. Ak je glykemický index vyšší ako 70, považuje sa za vysoký. Ak je nižší ako 55, je nízky.
Z glykemického indexu Xylitolu (7) jasne vyplýva, že hladina krvného cukru zostáva nízka a požiadavky tela na inzulín sa podstatne znižujú. Nízky glykemický index Xylitolu nielen pomáha udržať úroveň krvného cukru, ale pomáha aj pri prejedaní sa a nadváhe.
Xylitol sa v tele absorbuje a metabolizuje pomaly a postupne, pričom zväčšuje pocit nasýtenosti Pretože má o 40% menej kalórií ako cukor, Xylitol pomáha zmenšovať príjem kalórií a uľahčuje znižovanie váhy, čím je vhodný pri redukčných diétach.
Xylitol je ideálny:
- Pre diabetikov, či už I. alebo II. typu.
- Pri redukčných diétach.
- Pre tehotné ženy trpiace tzv. tehotenskou cukrovkou.
- Pre zástancov zdravého životného štýlu.
Hlavné benefity Xylitolu:
- Udržiava a stabilizuje nízku hladinu cukru v krvi.
- Znižuje potrebu inzulínu v tele.
- Pôsobí antibakteriálne, ako prirodzené antibiotikum.
- Má detoxikačné a alkalizačné účinky.
- Zamedzuje tvorbe zubného kazu.
- Ústne baktérie nedokážu odbúrať brezový cukor, preto sa nevytvára kyselina.
- Znižuje chuť do jedla a pocit hladu.
- Podporuje tráviace procesy.
- Má o 40% menej kalórií a 75% menej uhľohydrátov ako rafinovaný cukor.
Zdravotné problémy | Cukrovka, Úbytek hmotnosti |
---|---|
Vhodné pre | Cukrovkárov |