V košíku nie sú žiadne položky.
Konope (Cannabis Sativa) obsahuje blahodarné kanabinoidy. Konopné potraviny vďaka svojmu jedinečnému zloženiu podporujú harmonizáciu organizmu, dobré trávenie, kvalitný spánok, prirodzenú obranyschopnosť tela a normálnu funkciu orgánov. V neposlednom rade pôsobí pozitívne na kardiovaskulárny systém a cholesterol a pomáha udržiavať správnu hladinu glukózy v krvi. Významný je tiež vplyv na zdravú činnosť svalov a kĺbov.
Konopný olej si vydobil prívlastok zelené zlato a oprávnene je považovaný za klenot rastlinných olejov, ktorý bol dokonca v roku 2010 zapísaný do českého liekopisu.
Obsahuje najviac tukov Omega-3 a Omega-6 (až 80%) zo všetkých rastlinných olejov, vitamín E, žiaden cholesterol alebo škodlivé trans-mastné kyseliny a má celú radu pozitívnych účinkov.
Konopné semienka sú považované za jedné z najzdravších a najvýživnejších vôbec. Majú príjemnú chuť, ktorá sa dá prirovnať k lieskovým orechom.
Konopný proteín zase ocenia športovci a aktívne žijúci ľudia, ktorých jediným cieľom nie je len doplnenie bielkovín. Konopný proteín je doslova nabitý živinami, najmä však minerálmi, aminokyselinami a vitamínmi skupiny B.
Konopné otruby obsahujú až 66% vlákniny z ich celkovej hmotnosti a tým sú priam zázrakom pri prevencií zápchy. Ak bojujete so zápchou, či potrebujete prečistiť hrubé črevo a detoxikovať, tak konopné otruby budú pre vás ako stvorené.
A opomenúť nesmieme ani konopnú kozmetiku, ktorá si čoraz viac nachádza miesto v starostlivosti o zovňajšok.
Ľutujeme. Výberu nezodpovedá žiadna položka.
Určite už väčšina z nás počula o tom, že užívanie omega-3 nenasýtených mastných kyselín je prospešné pre naše zdravie.
Čítať ďalejVšetci vieme, že spánok je nevyhnutný pre naše zdravie a kvalitu života. No napriek tomu sa znepokojujúce percento ľudí pravidelne ocitá bez kvalitného spánku.
Čítať ďalejKaždý z nás má príležitostné tráviace problémy, akými sú žalúdočné ťažkosti, plynatosť, pálenie záhy, nevoľnosť, zápcha alebo hnačka.
(2 Komentárov)Srdcovo-cievne ochorenia sú na Slovensku hlavnou príčinou úmrtí (až 35%) a dokonca 9 z 10 Slovákov má minimálne 1 rizikový faktor pre vznik srdcovo-cievneho ochorenia.
Čítať ďalej