Nutraceutica Rybí olej OMEGA-3 HP s organicky viazaným jódom natural 270 ml

Napíše recenziu k tomuto produktu ako prvý


Dostupnosť: Skladom


Akciová cena 19,90 €

Bežná cena: 20,90 €

Za tento produkt získate 20 vernostných bodov. 20 bodov = 1,00 €.

Vysoko purifikovaný prírodný rybí olej s organicky viazaným jódom 


Synergia spojenia jódu s omega-3 mastnými kyselinami poskytuje dvojakú výhodu, zabezpečuje vysoko vstrebateľnú a biologicky využiteľnú formu jódu a zároveň dodáva telu esenciálne omega-3 mastné kyseliny.
Synergia dvoch esenciálnych výživových zložiek originálneho prípravku zabezpečuje vzájomnú podporu účinkov a tým zlepšenie účinnosti pri viacerých ochoreniach.  


Obsah balenia: 270 ml (54 - 108 denných dávok pre dospelých)
Zloženie: Vysoko purifikovaný rybí olej získaný z celých severských tresiek, organicky viazaný jód. Bez konzervantov, antioxidantov, čistý.
5 ml (4,6g) obsahuje: Omega-3: EPA: 874mg, DHA: 598mg, ALA: 368mg, organicky viazaný jód 150 mcg
Užívanie: Dospelí 1 čajovú lyžičku (2,5 ml) denne s jedlom, pri ochoreniach 1 polievkovú lyžicu (5 ml) denne 

Detaily

Účinky rybieho oleja Omega-3 HP

- chráni srdce, cievy a mozog
- posilňuje imunitu
- pôsobí protizápalovo
- obmedzuje nadmernú zrážanlivosť krvi, čim pomáha udržiavať ˮčistéˮ cievy
- pôsobí preventívne proti vzniku aterosklerózy a žilovej trombózy
- zmierňuje alergické reakcie a atopické ekzémy

 

Následky nedostatku jódu

- nedostatočná tvorba hormónov štítnej žľazy - ktoré riadia v každej bunke nášho tela premenu základných živín na dostatočné množstvo energie pre jeho rast, existenciu a fungovanie
- chudokrvnosť
- poruchy menštruačného cyklu
- spomalenie duševných funkcií - poruchy sústredenia, spomalené reflexy
- nárast telesnej hmotnosti
- nedostatok energie, resp. zvýšená únavnosť
- suchá pokožka 
- pocity chladu v končatinách

 

Rybí olej s organicky viazaným jódom a rakovinové bunky

Rakovinové bunky v porovnaní so zdravými bunkami obsahujú vo svojich stenách 10-násobne vyššiu koncentráciu kyseliny arachidónovej (omega-6). Organicky viazaný jód má štúdiami preukázanú schopnosť prednostne sa viazať na kyselinu arachidónovú a vytvárať takzvané jódolaktóny. Celulárne jódolaktóny majú schopnosť navodiť programovaný zánik buniek. Pretože rakovinové bunky obsahujú vyššiu koncentráciu kyseliny arachidónovej, tento účinok je cielený prednostne na rakovinové bunky. Jódolaktóny tiež obmedzujú nadmerné, nekontrolované delenie buniek.

Omega-3 mastné kyseliny svojim protizápalovým pôsobením tento účinok ešte zvyšujú. Rybí olej OMEGA-3 HP+I je preto odporúčaný pri onkologických ochoreniach ako súčasť alternatívnej alebo chemoterapeutickej liečby.

 

Rybí olej s organicky viazaným jódom a zníženie citlivosti estrogénových receptorov

Tento rybí olej je vhodný pri fibrocystickom ochorení prsníka a vaječníkov. Antiproliferatívne účinky organicky viazaného jódu totiž obmedzujú nadmerné delenie buniek pri vytváraní cýst. Omega-3 mastné kyseliny pôsobia synergicky, protizápalovo.

Znížená funkcia štítnej žľazy

Rybí olej OMEGA-3 HP s organicky viazaným jódom pomáha zvyšovať tvorbu tyroxínu a tým znižovať dávky náhradného hormónu, prípadne v začiatočných štádiách úplne sa vyhnúť potrebe podávania náhradného syntetického hormónu. Odporúčaný je pri zápaloch štítnej žľazy s prejavmi hypertrofie = zväčšenia.

 

Syndróm suchého oka

Jód je nevyhnutný pre funkciu všetkých žliaz, tvorbu tráviacich štiav, slín a sĺz. Nedostatok jódu rovnako ako aj omega-3 mastných kyselín môže viesť k syndrómu suchého oka. Obe výživové zložky prípravku pôsobia synergicky (spoločne) v prevencii a podpornej liečbe syndrómu suchého oka. Obmedzujú zápaly očí, chránia očnú sietnicu, zlepšujú produkciu slzného filmu a zvyšujú jeho hydrofilno-lipofilnú stabilitu.

 

Koľko jódu denne vlastne potrebujeme?

deti do 5 rokov - 90 mikrogramov
deti od 6 - 12 - 120 mikrogramov
nad 12 a dospelí - 150 mikrogramov
tehotné a dojčiace ženy - 200 mikrogramov

 

* 5 ml tohto rybieho oleja obsahuje 150 mirkogramov organicky viazaného jódu

Jódu nepotrebujeme síce veľké množstvo, no aj tak je všeobecne na Slovensku prísun jódu nedostatočný, pretože naša pôda a tiež strava sú chudobné na obsah tohto dôležitého prvku.

 

Zloženie

Vysoko purifikovaný rybí olej získaný z celých severských tresiek a organicky viazaný jód. Bez konzervantov, antioxidantov, čistý.

 

5 ml (4,6g) obsahuje: 
1. Omega-3: EPA: 874mg, DHA: 598mg, ALA: 368mg
2. Organicky viazaný jód 150 mcg

 

Obsah balenia: 270 ml (54 - 108 denných dávok pre dospelých)
Užívanie: Dospelí 1 čajovú lyžičku (2,5 ml) denne s jedlom, pri ochoreniach 1 polievkovú lyžicu (5 ml) denne 


Originálny výrobok v krajinách EÚ

Registrovaný Úradom priemyselného vlastníctva SR, číslo registrácie: PUV5780/2011, schválený ÚVZSR 

 

Doplnok výživy, nie je určený deťom a tehotným ženám. Podávanie deťom v odôvodnených prípadoch pri onkologických ochoreniach na odporúčanie lekára.

 

Upozornenie podľa nariadenia komisie EÚ: 
Tento produkt je registrovaný ako doplnok stravy. Nemá schválené liečivé účinky a nejedná sa o liek. Nie je určené ako náhrada pestrej stravy. Neprekračujte odporúčané dávkovanie. Ukladajte mimo dosahu detí. Minimálna trvanlivosť vyznačená na obale.

Využitie

VHODNÉ PRE:Srdcovo-cievny systém, Štítna žľaza, Chudokrvnosť, Ženské problémy, Nervový systém, psychika a pamäť, Koncentrácia a mentálny výkon, Kožné problémy

Doprava a dodanie

SPÔSOB DODANIA:


1. Slovenská pošta - BALÍK NA POŠTU (Vyzdvihnutie zásielky priamo na vašej najbližšej pošte)
Cena: 2,20 €
Tovar bude na pošte nasledujúci deň od odoslania.

2. Slovenská Pošta - EXPRES KURIER (Doručenie na adresu)
Cena: 2,70 €
Tovar bude u vás nasledujúci deň od odoslania.


SPÔSOB PLATBY:


1. DOBIERKA (platba pri prevzatí zasielky)
Pri platba na dobierku je účtovaný extra poplatok: 0,80€

2. PLATBA NA ÚČET (Klasický bankový prevod do 3 pracovné dni)
Po dokončení objednávky Vám príde automatický e-mail s informáciami potrebnými na zadanie bankového prevodu.
Tovar bude vyskladnený až po pripísaní platby na náš účet.

Recenzie

Recenzujete: Nutraceutica Rybí olej OMEGA-3 HP s organicky viazaným jódom natural 270 ml

Ako by ste ohodnotili tento produkt? *

 1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek
Kvalita
Cena

Mohlo by vás zaujímať

Ľutujeme. Výberu nezodpovedá žiadna položka.

Posledné Články

  • 7 účinkov koreňa rastliny Maca

    Maca - známa aj ako "brazílsky ženšen" je pre mnohých potravinou 21. storočia.

    Čítať ďalej

  • Serapeptáza - Prírodný superenzým na zápaly a bolesti

    Serapeptáza je enzým produkovaný priateľskou baktériou z rodu Serratia, ktorá žije vo vnútornostiach Priadky morušovej.

    Čítať ďalej

  • Zbavte sa plesni a kvasiniek s oregánovým olejom

    Máte problémy s plesňami a kvasinkami? Hľadáte prírodnú alternatívu konvenčnej liečby antibiotikami?

    Čítať ďalej

  • Vitamín D a jeho šokujúci nedostatok

    Vitamín D zohráva v ľudskom tele významnú funkciu, ktorá presahuje úlohu vitamínu.

    Vo väčšine buniek ľudského tela sa totiž nachádzajú receptory, ktoré slúžia na príjem signálu od vitamínu D. Inými slovami, vitamín D účinkuje tak trocha ako kľúč v zapaľovaní auta - auto nepôjde, pokiaľ neotočíte kľúčom a nenaštartujete motor.

    A aj preto je jeho nedostatok pre náš organizmus priam ničivý. Okrem starých známych problémov s imunitou, s depresiami, či osteoporózou, súvisí jeho nedostatočný prísun aj s výskytom mnohých závažných ochorení, akými sú rakovina, cukrovka, infarkty myokardu a iné.

    Kam nechodí slnko, tam chodí lekár.

    No poďme pekne poporiadku.

    Trocha nevyhnutnej teórie o vitamíne D

    Vitamín D patrí medzi vitamíny rozpustné v tukoch. No ako sme už spomenuli hneď v úvode, nie je len vitamínom v pravom slova zmysle. V súčasnosti sa považuje už aj za regulačný steroidný hormón.

    Vo väčšine buniek ľudského tela sa totiž nachádzajú receptory, ktoré slúžia na príjem signálu od vitamínu D. Najnovší výskum v oblasti molekulárnej biológie objavil, že ľudské telo obsahuje 30 000 génov. A vitamín D ovplyvňuje 2000 z nich.

    Najdôležitejšie formy vitamínu D sú:

    • vitamín D2 (ergokalciferol) – netvorí sa v ľudskom organizme a má rastlinný pôvod
    • vitamín D3 (cholekalciferol) – vzniká v koži účinkom UV žiarenia a jeho ďalším zdrojom sú potraviny živočíšneho pôvodu (najmä ryby, rybí olej a vajcia). Na základe laboratórnych výsledkov z krvi tvorí vitamín D3 až vyše 90% z celkového množstva vitamínu D.

    Účinky vitamínu D a jeho vplyv na zdravie

    Azda najznámejší je vplyv ˮdéčkaˮ na rednutie kostí, pretože jeho dostatočný príjem je nevyhnutný pre vstrebateľnosť a využiteľnosť vápnika a fosforu.

    Pomerne známy je už aj vplyv vitamínu D na imunitný systém a v prípade nedostatku , jeho vplyv na zvýšenú chorobnosť v zimných mesiacoch. Náš imunitný systém nemôže pracovať dostatočne pokiaľ nebude biochemicky aktivovaný vitamínom D. Preto ľudia, ktorí ochorejú, sú väčšinou tí, ktorí sú stále pod strechou, pracujú pod strechou a žijú v chronickom nedostatku vitamínu D.

    A opomenúť samozrejme nemôžeme ani jeho zásadný vplyv na psychiku, depresie a celkovú náladu.

    No to nie je ani zďaleka všetko.

    Antony Norman vo svojom článku z augusta 2008 upozorňuje nato, že vitamín D má kľúčovú úlohu pri udržaní zdravia a správneho fungovania 36 orgánov a tkanív ľudského tela, ako je napríklad kostná dreň, žalúdok, tenké aj hrubé črevo, obličky, pľúca, prostata, koža, očná sietnica, maternica.

    Vplyv vitamínu D má teda výrazný presah na celkové zdravie a psychiku človeka.

    Nedostatok vitamínu D? Veď nad našimi hlavami svieti slnko

    Keď sa povie vitamín D, tak sa väčšine z nás vybaví slnko, ako jeho hlavný a neobmedzený zdroj a jeho dostatok ako samozrejmosť. No nie je tomu vždy tak.

    Vedci varujú pred tým, že súčasná situácia vzhľadom na nedostatok vitamínu D je v celosvetovej populácii oveľa horšia než v predchádzajúcih rokoch.

    Za rizikový faktor považujú ˮmodernýˮ spôsob života (obyvateľov od 40 stupňov severnej a južnej šírky - teda aj nás), kedy mnoho ľudí trávi väčšinu času v interiéroch a používa syntetické kozmetické výrobky, ktoré zabraňujú pôsobeniu UV lúčov na kožu. A opomenúť nesmieme ani prípravky na opaľovanie.

    Navyše tieto geografické oblasti nemajú tak výrazný prísun svetla počas celého roka. Čo má za následok nedostatočné ožiarenie kože UV lúčmi, a tým nedostatočnú tvorbu vitamínu D. Zvýšenému riziku sú vystavení najmä starší ľudia, hlavne v zdravotníckych zariadeniach a domovoch dôchodcov.

    V Nemecku a ďalších európskych krajinách, adekvátny prísun vitamínu D chýba 60 - 70% populácie. Nedostatkom D-éčka trpia najmä seniori, ženy po prechode, tehotné a dojčiace ženy, chronickí chorí pacienti a výraznejšie sa prejavuje aj u tmavších ľudí a v skupine diabetikov.

    Zdroje vitamínu D

    Najlepším zdrojom vitamínu D je priame slnečné žiarenie. Odporúča sa stráviť každý deň (aj v zime), vonku minimálne 30 minút s odhalenými časťami tela. V lete samozrejme aj dlhšie, aby si telo vytvorilo nejaké zásoby na nadchádzajúcu zimu.

    Okrem slnka patria medzi významné zdroje vitamínu D aj:

    • treščia pečeň, rybí olej, morské ryby (tuniak, makrela, losos, sardinky)
    • ustrice, krevety a kaviár
    • vaječné žĺtka: žĺtka od sliepok chovaných vo voľnom výbehu obsahujú 4-6 krát viac vitamínu D oproti sliepkam z klietkového veľkochovu
    • mlieko (ovčie, ale aj kravské) a mliečne výrobky (syry...)
    • z rastlinných zdrojov stoja za zmienku ešte lucerna siata a avokádo

    Oporúčané dávkovanie

    V minulosti bolo odporúčané dávkovanie vitamínu D nižšie. Vedci však dospeli k medzinárodnému konsenzu a najnovšie je ODD vitamínu D najmenej 2000 IU, lepšie však 4000 IU, a to za predpokladu, že aspoň časť z neho sa syntetizuje v pokožke pri pobyte na slnku. Dávke 2000 IU zodpovedá asi 50 μg. Za bezpečnú dávku sa považuje ešte 10 000 IU (250 μg) denne.

    Ak dojčiace ženy nemajú k dispozícii okolo 6000 IU denne, tak by mali ideálne dodávať dojčatám 800 IU denne. Deti, ktoré rodičia v dostatočnej miere nevystavujú slnku, by mali denne dostávať 1000 - 2000 IU, v závislosti od hmotnosti.

    Medzi hlavné symptómy nedostatku vitamínu D patria: častá chrípka, svalová slabosť, lupienka, schyzofrenia a depresia, zápaly ďasien, reumatoidná artritída, či vysoký krvný tlak.

    Predávkovanie vitamínom D a jeho príznaky

    Predávkovanie D-éčkom je veľmi zriedkavé (poznáte niekoho takého?) a môže byť sprevádzané nevoľnosťou, zvracaním, stratou chuti do jedla, zvýšenou hladinou vápnika v krvi, či neustálym smädom.

    Treba však dodať, že v prípade správneho užívania sa predávkovanie nedá dosiahnuť užívaním doplnkov výživy s vitamínom D vo voľnom predaji. V prípade predávkovania si organizmus dokáže poradiť tak, že nadbytočné dávky vitamínu D3 do čreva nevstrebá.

    Doplnky výživy s vitamínom D

    V prípade nedostatku odporúčam siahnuť (najmä v zimnom období) po doplnkoch výživy. Na trhu je ich veľké množstvo, no osobne mi najviac sadol rybí olej s vitamínom D, ktorého 1 ml obsahuje 400 I.U. vitamínu D.

    Ako už bolo spomenuté aj vyššie, vitamín D je vitamín rozpustný v tukoch, preto treba dbať na jeho príjem spoločne s tukom, inak nedôjde k jeho dostatočnému využitiu. Okrem toho je rybí olej považovaný za biologicky najhodnotnejší zdroj omega-3 (zložiek EPA a DHA). Naviac, prísun zdravých tukov (najmä omega-3) je na Slovensku často nedostatočný a zabijakom číslo jeden sú u nás srdcovo-cievne ochorenia. Náhoda?

    Vedeli ste, že:

    • S nedostatkom vitamínu D majú častejšie problémy tmavší ľudia a obzvlášť rizikovou skupinou sú ľudia s tmavou pokožkou, ktorí sa presťahujú ďaleko od rovníka?
    • Organizmus si dokáže vitamín D uložiť aj do zásoby?
    • Hladinu vitamínu D si je možné nechať aj vyšetriť? Ak máte pochybnosti, tak si nechajte overiť jeho koncentráciu vo vašej krvi.
    • Rozsiahle výskumy vykonané v The Moore´s Cancer Center na Univerzite v Kalifornii odhadujú, že zvýšením hladiny vitamínu D3 u obyvateľstva by sa predišlo ročne 250 000 prípadom rakoviny hrubého čreva a 350 000 prípadom rakoviny prsníka.

    Majte sa krásne a šírte poznanie do sveta. ;)

    Poznámka: aktualizovaný článok

    Zdroje:

    (10 Komentárov)