V košíku nie sú žiadne položky.
Currently Shopping by
Cukor je neoddeliteľnou súčasťou nášho života. Dnes sa označuje aj ako "moderný jed" alebo "biely zabijak". Miera je základ a kým naši predkovia upotrebovali okolo 2,5 kg cukru za rok, dnes ho však skonzumujeme až 31 kg ročne. Ak chceme žiť zdravší a kvalitnejší život, potrebujeme jeho príjem výraznejšie obmedziť a/alebo samotný biely cukor nahradiť zdravšími variantami.
Brezový cukor Xylitol je ideálnou zdravou náhradou bieleho cukru, pričom jeho chuť sa oproti nemu výrazne neodlišuje. Oproti klasickému cukru obsahuje až o 40% menej kalórií, no jeho najväčšou prednosťou je jeho extrémne nízky glykemický index (7), vďaka čomu je ideálnym sladidlom cukrovkárov a pri redukčných diétach.
Zaujímavými alternatívami sú aj stévia, kokosový cukor, javorový sirup, trstinová melasa a med (v rozumnej miere).
Čo sa týka solenia, tak je to kapitola samá o sebe. Zjednodušene by sa však dalo povedať, že najškodlivejšou formou je klasická kuchynská soľ, prijateľnejšou formou soľ morská a najhodnotnejšou formou soli, soľ himalájska.
Himalájska soľ obsahuje takmer 84 látok, od horčíka, vápnika, cez fosfor, jód, selén či meď. Od iných solí ju odlišuje aj fakt, že vznikla vyschnutím pramora, je uložená v niekoľkometrovej hĺbke, čo ju chráni pred znečistením. Nespracováva sa chemicky a na náš organizmus má širokú škálu pozitívnych účinkov.
Zápal je kľúčovou funkciou nášho imunitného systému, ktorý existuje zo zmysluplného dôvodu.
Nechcete sa dožiť vysokého veku bez energie a solídneho zdravia? Bez zdravých buniek to nepôjde.
Čítať ďalejPredstavte si, že obyčajná rastlina, ktorú môžeme nájsť aj na našich lúkach, dokáže zachraňovať životy.
Trápi vás časté pálenie záhy a neviete, čo naozaj pomáha a čoho by ste sa mali naopak vyvarovať, aby ste predišli tomuto, ale aj iným nepríjemným príznakom refluxu?